De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video’s: iPhone 7 getest in water, limonade en koffie

Rutger Otto
17 september 2016, 12:36
2 min leestijd
Video’s: iPhone 7 getest in water, limonade en koffie

De eerste video’s van mensen die testen hoe waterdicht hun iPhone 7 eigenlijk is, druppelen binnen. Bekijk ze in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 waterdichtheid

Het is steevaste traditie nadat een nieuwe iPhone op de markt verschijnt: het toestel onderwerpen aan de meest gekke tests om te zien hoe sterk de telefoon is. Met de release van de iPhone 7 is dat niet anders. Apple heeft gezegd dat de iPhone waterdicht is volgens de IP67 standaard. Dat betekent dat je hem tot een halfuur op een meter onder water kunt leggen, zonder dat er wat mee gebeurt. Enkele YouTubers nemen de proef op de som.

Water, limonade en koffie

Het YouTube-kanaal Infohut bekijkt de waterdichtheid van de iPhone 7 Plus door het toestel in een glas water te dompelen. In de video hieronder zie je dat het toestel het inderdaad prima volhoudt. De iPhone 7 Plus ontvangt gewoon telefoontjes, berichten en noficaties, zonder dat er iets mee gebeurt.

Later in de video wordt het interessanter. “De meeste telefoons gaan stuk omdat er drinken op wordt gemorst, zoals limonade, wijn of koffie”, zegt de maker. Vervolgens mengt hij limonade met het water. Later schenkt hij hete koffie bij een laagje water en de iPhone en ook dat kan geen kwaad. Het toestel blijft werken: “Er zijn geen afwijkingen te zien, zelfs het aanraakscherm blijft in toom”. Aan het eind van het filmpje laat Infohut je zien hoe het scherm vacuüm is afgesloten van de rest van de behuizing.

In de zee

Mocht je willen weten of je de iPhone 7 mee de zee in kunt nemen, dan bekijk je onderstaand filmpje. Samantha Clarke van So Bad So Good neemt het toestel mee het zoute water in bij Bondi Beach in het Australische Sydney. De test duurt niet heel lang, slechts 20 seconden op ongeveer een meter diepte.

Urenlang in een aquarium

De mensen van iFixit wilden een uitgebreidere test doen. Zij hielden een livestream op YouTube van een iPhone met timer in een aquarium. De hele video duurt 8 uur, wat het maximum is voor livestreams op YouTube. En wat blijkt: zelfs na 7,5 uur onder water (pas na een halfuur gaat de iPhone erin) doet het toestel het nog prima.

Lees het laatste iPhone 7 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu