Verschillende benchmarktests en onze eigen ervaringen hebben al bewezen dat de iPhone 7 razendsnel is. Deze prestaties worden echter pas echt goed duidelijk als je ze tegenover het toptoestel van grote concurrent Samsung zet. Hoe brengt Apple het er vanaf in deze iPhone 7 vs Galaxy Note 7 vergelijking?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Video zet iPhone 7 vs Galaxy Note 7

De bovenstaande video is afkomstig van PhoneBuff, die de twee toestellen op dagelijks gebruik met elkaar vergelijkt. Door een aantal populaire apps achter elkaar te openen wil de test laten zien hoe de snelheid verschilt. Hiervoor worden simpele apps gebruikt, maar starten de iPhone 7 en Note 7 ook een aantal zwaardere games op.

iPhone 7 vs Galaxy Note 7

Al snel merk je dat de iPhone 7 een stuk sneller is dan de Galaxy Note 7. Sterker nog; de iPhone verdubbelde de Note 7 zelfs tijdens een tweede ronde toen de Note nog niet klaar was. Dit is op zich al opvallend, zeker als je nagaat dat de iPhone 7 het met 2GB werkgeheugen moet doen en de Note 7 met 4GB uitgerust is. Ondanks deze lagere hoeveelheid RAM lijkt de iPhone nog steeds alle 14 apps open te hebben staan. De Note moest er een aantal opnieuw laden.

De eindstand

De video concludeert met de iPhone 7 die het volledige traject in 1 minuut en 40 seconden. De Note 7 gaat komt met 3 minuten en 14 seconden over de finish. Dat neemt natuurlijk niet weg dat zowel de iPhone 7 als de Note 7 twee uitstekende toestellen zijn als het op prestaties aankomt. Bij een volledige test valt het snelheidsverschil natuurlijk een stuk beter op.

De test sluit echter wel aan bij het argument dat Apple al jaren verkondigt: specificaties op papier zeggen niets over de daadwerkelijke prestaties van een smartphone. Omdat Apple met iOS alles zo goed op elkaar afstemt, kan het met op het eerste gezicht mindere hardware wel betere prestaties behalen. De iPhone 7 kan zich in ieder geval met gemak meten met de snelste smartphones van het moment.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.