Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Video: zoveel trager is de schrijfsnelheid van de 32GB iPhone 7

Lars Paijmans
19 oktober 2016, 16:31
1 min leestijd

Een paar weken geleden bleek uit tests dat de 32GB iPhone 7 een minder snelle iPhone 7 schrijfsnelheid had dan de 128GB en 256GB-modellen. Vandaag laat een video pas goed zien wat voor verschil dit in de praktijk maakt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 schrijfsnelheid vergeleken

In de video van Unbox Therapy hierboven wordt eerst de PerformanceTest Mobile-app gebruikt om de 32GB iPhone 7 en 128GB iPhone 7 te vergelijken. Hieruit blijkt dat de twee toestellen nagenoeg dezelfde leessnelheid hebben. Bij de schrijfsnelheid komen de grotere verschillen pas aan het licht.

iPhone 7 schrijfsnelheid

Zo blijkt dat de 128GB iPhone 7 341MB per seconde schrijft. Ondertussen doet het 32GB model dit met een snelheid van 42MB per seconde. Dit maakt de 32GB iPhone 7 schrijfsnelheid bijna acht keer trager.

Om te laten zien wat dit in de praktijk betekent, worden de iPhones met een MacBook via USB verbonden. Vervolgens wordt er vanaf de MacBook een 4,2GB film op de twee iPhones overgezet. Hier deed de 256GB iPhone 7 precies 2 minuten en 34 seconden over, terwijl de 32GB iPhone 7 er 3 minuten en 40 seconden voor nodig heeft. Volgens de tester treedt dit verschil op bij zowel de 32GB iPhone 7 als de 32GB iPhone 7 Plus.

Je zult voor jezelf na moeten gaan of dit snelheidsverschil genoeg is om je keuze op een 128GB iPhone 7 te laten vallen in plaats van het 32GB model. Als je nog steeds op zoek bent naar een nieuwe iPhone, dan kun je terecht bij ons handige iPhone 7 voorraad overzicht. Hier hebben we de meest recente levertijden van de populairste webshops en providers overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu