Nu Google met de Pixel voor het eerst echt een eigen smartphone heeft, bereikt de strijd tussen Apple en Google een nieuw hoogtepunt. Hoog tijd dus om de iPhone 7 Plus en Google Pixel XL naast elkaar te leggen voor een snelheidstest.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 7 Plus vs Google Pixel XL snelheidstest

YouTuber Phonebuff heeft in bovenstaande video de twee toptoestellen met elkaar vergeleken op snelheid. Om dit te demonstreren worden dezelfde apps op de Pixel XL en iPhone 7 Plus snel achter elkaar geopend. De telefoon die als eerste dit traject met app afgelegd heeft, is de winnaar. Al snel blijkt dat de Google Pixel XL achterraakt op de iPhone 7 Plus, om hem vervolgens nooit meer in te halen.Zo worden de Camera-app, Facebook, Snapchat maar ook zwaardere apps zoals Photoshop opgestart en gesloten. Vervolgens wordt er een video bewerkt en geëxporteerd en een spelletje opgestart.

iPhone 7 Plus vs Google Pixel XL

Op deze manier doorlopen de twee toestellen in hoog tempo verschillende taken. Voor de zekerheid wordt dit rijtje met apps twee keer uitgevoerd, waarna de tijden met elkaar worden vergeleken. Uiteindelijk doet de Google Pixel XL er 1:47 minuten over om de apps te openen, terwijl de iPhone 7 Plus er in 1:24 minuten klaar mee is in de eerste ronde.

In de tweede rit wordt het verschil pas echt goed duidelijk. De iPhone 7 Plus was na 1:55 minuten klaar, terwijl de Google Pixel XL er maar liefst 3 minuten en vijf seconden voor nodig had. De resultaten van de test zijn opvallend, omdat de Google Pixel XL op papier betere specs heeft. Zo heeft Googles smartphone een extra gigabyte om mee te werken en gebruikt het toestel de meest recente Snapdragon 821-chip. Apple heeft de 7 Plus blijkbaar beter op elkaar afgestemd, wat uiteindelijk voor een sneller toestel zorgt. In het verleden won de iPhone 7 het ook al van de Galaxy Note 7 in een vergelijkbare test. Ook hier werd dezelfde techniek gebruikt om de snelheid van de twee smartphones met elkaar te vergelijken.

Lees ook: iPhone 7 vs Google Pixel: Google gaat de strijd aan met Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.