De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Snelheidstest: iPhone 7 Plus versus Samsung Galaxy S8

Rutger Otto
9 april 2017, 13:34
2 min leestijd

Samsungs nieuwe toptoestel, de Galaxy S8, is inmiddels verkrijgbaar. Is de telefoon sneller of trager dan de iPhone 7 Plus? Je ziet het in deze video.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 Plus versus Samsung Galaxy S8

Het YouTube-kanaal EverythingApplePro heeft een filmpje gemaakt om de iPhone 7 Plus versus Samsung Galaxy S8 te vergelijken op het gebied van snelheid. Voor de video wordt een rode iPhone 7 Plus gebruikt die recent door Apple werd uitgebracht. Die verschilt qua specificaties echter niets met de modellen die in september op de markt kwamen.

In het filmpje worden beide toestellen naast elkaar gelegd om te zien welke het snelst is. De maker opent en sluit verschillende apps in zijn eerste test. Dat zijn vrij simpele apps, zoals Snapchat, Instagram en de wekker, maar ook zwaardere programma’s, waaronder de games Minecraft en Super Mario Run. Daarbij valt op dat de Galaxy S8 iets achterloopt. Het verschil is niet heel groot, het gaat om enkele seconden. Tegen het eind loopt het verschil verder op, met een voorsprong van vier apps.

iphone 7 plus versus samsung galaxy s8

Toestellen aan elkaar gewaagd

EverythingApplePro bekijkt ook welke telefoon het snelst opstart. Ook hierbij blijkt de iPhone de winnaar. Daarna vergelijkt de videomaker de eerdere apps gelijktijdig, waarmee je kunt zien welke apps op welke toestellen de winnaars zijn. Tijdens die laatste vergelijking valt duidelijk op dat de Galaxy S8 vooral bij zwaardere apps en games een achterstand oploopt. Tegen het einde zie je in de video een vergelijking met benchmark-apps. Daar worden verschillen op het gebied van onder meer werkgeheugen, CPU en 3D bekeken.

iPhone wint

Uit de video blijkt dat de Galaxy S8 het wint op een paar gebieden, maar over het algemeen neemt de iPhone 7 Plus de voorsprong. Dat verschil is als je ze naast elkaar legt duidelijk te zien, maar in het dagelijks gebruik zullen eigenaren van de iPhone 7 Plus en de Galaxy S8 beide niets te klagen klagen hebben.

Bekijk ook onze vergelijker voor de aantrekkelijkste losse iPhone 7 Plus prijs.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu