De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

iPhone 7 Plus teardown toont microfoon op plaats van 3,5mm-aansluiting

Lars Paijmans
15 september 2016, 13:37
1 min leestijd

De iPhone 7 Plus mag er dan op het eerste gezicht niet heel anders uitzien dan zijn voorganger, aan de binnenkant verandert er heel wat. De eerste iPhone 7 Plus teardown toont het nieuwe toestel van binnen uit.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 Plus teardown toont grotere Taptic Engine

De Vietnamese website Tinhte nam de nobele taak op zich om een gloednieuwe iPhone 7 Plus uit elkaar te schroeven. Om dat de verkoop van het toestel nog niet officieel begonnen is het slim om deze teardown met een klein korreltje zout te nemen. Zowel de binnen- als buitenkant zien er in ieder geval geloofwaardig uit.

iPhone 7 Plus teardown

Als je de iPhone 7 Plus aan de binnenkant bekijkt, zie je direct dat Apple de ruimte die ontstaat door het schrappen van de koptelefoonaansluiting goed benut heeft. Zo is er een grotere Taptic Engine aanwezig, wat waarschijnlijk te maken heeft met de nieuwe homeknop. Dit is geen fysieke knop meer maar een platte sensor, die dankzij de Taptic Engine jou het idee geeft dat je een fysieke knop indrukt. De Taptic Engine wordt ondertussen ook nog steeds gebruikt voor 3D Touch.

Daarnaast zit de WiFi-antenne nu direct op het moederbord. Op de plek waar de koptelefoonaansluiting zat zit een extra micofoon, terwijl de nieuwe geïntegreerde speaker voor een hoger volume zorgt. Dit maakt het ook mogelijk om stereogeluid uit de iPhone 7 Plus te laten klinken.

In de video krijgen we jammer genoeg niets te zien over de manieren waarop Apple de iPhone 7 extra waterdicht heeft gemaakt. Ook geeft Tinhte geen beoordeling op het gebied van repareerbaarheid. Daarvoor zullen we waarschijnlijk moeten wachten op de uitgebreidere teardowns van een site als iFixit.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu