De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Video: iPhone 7 Plus en Galaxy Note 7 camera’s vergeleken

Lars Paijmans
19 september 2016, 13:53
2 min leestijd

De iPhone 7 Plus is dit jaar het paradepaardje van Apple, zeker als het op cameragebied aankomt. Hoe presteert de 7 Plus in vergelijking met de Samsung Galaxy Note 7, als we puur en alleen naar de camerakwaliteit kijken?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 Plus camera vergelijking met Note 7

De populaire YouTuber SuperSaf TV vergelijkt de camera’s van de twee toestellen op een aantal verschillende vlakken. Zo komt naast het schieten van foto’s ook het opnemen van video’s voorbij. Wat direct opvalt is de andere belichting die de iPhone 7 Plus-foto’s hebben ten opzichte van die van de Galaxy Note 7. Welk toestel het beter doet is lastig te zeggen. Het lijkt alleen wel alsof de foto’s van de 7 Plus net een tint donkerder zijn.

iPhone 7 Plus camera vergelijking

Opvallend genoeg hebben veel foto’s die in het donker gemaakt worden, meer ruis op de iPhone 7 Plus dan op de Note 7. Dit komt waarschijnlijk omdat de Note 7 een grotere sensor heeft. Apple prijst het fotograferen in het donker juist de hemel in in verschillende reclamespotjes die inmiddels over de iPhone 7 zijn verschenen.

Geen duidelijke winnaar

De frontcamera van de Galaxy Note 7 wint wat SuperSaf betreft in ruimtes met voldoende licht. De iPhone 7 Plus maakt weer mooiere selfies in het donker. De dubbele cameralens komt goed van pas om mooiere ingezoomde foto’s te maken. Als de test één ding laat zien, dan is het wel dat beide toestellen een topcamera hebben. Ondanks de nadruk die Apple op de iPhone 7-camera legt, wil dit echter nog niet zeggen dat deze op alle fronten de concurrentie voorbij gaat.

Ook wij zijn de iPhone 7 Plus-camera uitgebreid aan het testen. Hierbij viel ons ook al op dat het inzoomen erg goed werkt dankzij de extra cameralens, en dat je ook bij weinig licht scherpe plaatjes schiet. De nieuwe flitser zorgt bovendien voor natuurlijkere kleuren dan voorheen het geval was. In onze eerste indruk van de iPhone 7 lees je hier meer over.

Bron: SuperSaf TV
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu