Een YouTube-kanaal laat zien hoe het vergrendelscherm van een iPhone 7 Plus met de nieuwste versie van iOS 10 omzeild kan worden om bij foto’s en contacten te komen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 7 pincode omzeilen

Als iemand een onbekende iPhone vindt en er met alle macht in wil zonder de code te kennen, dan is dat mogelijk. Dat toont het YouTube-kanaal iDeviceHelp in een video. Apple zou over het probleem zijn ingelicht, maar wanneer het euvel wordt verholpen is niet bekend. Het probleem zou niet alleen werken met iOS 10.2, maar ook met andere versies van iOS 10 en iOS 9.

Om de beveiliging te omzeilen is echter wel een flinke omweg nodig, zo is te zien in bovenstaande video van 4:20 minuten lang. Het werkt ook niet in alle gevallen, want om te werken moet op de iPhone FaceTime aanstaan en Siri moet ingeschakeld zijn vanaf het vergrendelscherm. In iOS 10 is dat standaard zo, maar je kunt het uitschakelen via ‘Instellingen > Siri’. In iOS 9 is de functie niet uit te zetten.

Grote omwegen

Voor de truc uit de video is nog een andere iPhone nodig. Als er vervolgens met de ene naar de onbekende iPhone wordt gebeld via FaceTime, kan er een nieuwe contact worden toegevoegd. Door middel van extra omwegen kan er via die route naar contacten en foto’s in het toestel worden gezocht.

Gebruikers verzinnen de gekste dingen om in iPhones in te breken zonder de code te hoeven invoeren. In het verleden gebeurde dat al vaker bij verschillende iPhones en versies van iOS. Met deze meest recente bug kun je overigens niet alles op de iPhone bekijken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.