De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: Zo goed is de iPhone 7 bestand tegen krassen, vuur en buigen

Lars Paijmans
16 september 2016, 15:01
2 min leestijd

Als jij vandaag een iPhone 7 uit de doos haalt, ga je er vast en zeker voorzichtig mee om. Een YouTuber heeft de nobele taak op zich genomen om de stevigheid van het toestel te testen. Hoe snel zien we iPhone 7 krassen verschijnen op het matzwarte exemplaar?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 krassen verschijnen alleen bij zwaar geschut

Zoals je in de video van JerryRigEverything kunt zien, heeft de iPhone 7 het zwaar te verduren. Niet alleen wordt de iPhone 7 van alle kanten bekrast, hij wordt ook opgewarmd en gebogen. Hieruit kunnen we opmaken dat dingen als sleutels en muntjes niet snel krassen zullen maken, maar dat zwaarder geschut wel zijn sporen achterlaat. Onthoud wel dat hier de matzwarte iPhone 7 gebruikt wordt, in plaats van het glimmende gitzwarte model. Deze zou sneller vingerafdrukken en krassen achterlaten, waarbij Apple zelfs voorstelt om er een hoesje omheen te doen.

iPhone 7 krassen

Opvallend genoeg krast de nieuwe homeknop wel relatief snel voor het ‘saffierglas’ waar Apple over praat. Jerry beweert dan ook dat er geen saffierglas maar normaal glas op deze homeknop zit. Dit geldt ook voor de cameralens, die goed tegen krassen van sleutels kan, maar diepe groeven achterlaat als er zwaarder geschut wordt losgelaten. De knoppen aan de zijkant van de iPhone 7 zijn gemaakt van metaal, terwijl de antennestrepen van plastic zijn.

Behandel een iPhone 7 als een iPhone 6S

Samenvattend kun je dus stellen dat je een iPhone 7 eigenlijk net zo moet behandelen als een iPhone 6S. Het toestel kan zeker tegen een stootje, maar zodra je hem hard laat vallen of er wel erg ruw mee omgaat, ga je daar ongetwijfeld de gevolgen van merken. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. Als je een exemplaar gereserveerd hebt kun je hem afhalen in de Apple Store. Her en der zijn er ook nog een aantal losse exemplaren beschikbaar, mocht je op het laatste moment een losse iPhone 7 willen kopen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu