Apple geeft vier nieuwe videotips voor iPhone 7 fotografie
Rutger Otto

Er zijn weer nieuwe tips van Apple online gekomen over fotograferen met een iPhone. In totaal zijn er nu twintig korte video’s die uitleg bieden hoe je de beste foto’s met een iPhone 7 maakt.

Verbeter je iPhone 7 fotografie

Een week geleden bracht Apple een spoedcursus iPhone-fotografie uit. In de serie zijn zestien video’s te vinden met fototips voor de iPhone 7. Daar komt nu een aansluitend vervolg op met vier nieuwe filmpjes. Ze worden toegevoegd aan een speciale webpagina op de site van Apple, die helemaal is toegewijd aan het maken van de best mogelijke foto’s op de iPhone 7.

Korte video’s met tips

Net als de rest van de serie zijn de vier nieuwe filmpjes korte tips van ongeveer 40 seconden tot een minuut lang. Hieronder kun je ze allemaal bekijken. In de eerste video zie je bijvoorbeeld hoe je een foto converteert naar zwart-wit. In de video legt Apple stap voor stap uit met een mooi voorbeeld hoe dat werk. Na het gebruik van een filter, kun je namelijk nog veel meer bewerkingsopties inschakelen voor de perfecte foto, door met contrast en licht te spelen.

Selfies

In de tweede video wordt uitgelegd hoe je een selfie bewerkt, bijvoorbeeld door de foto bij te snijden voor een betere compositie. Ook laat Apple zien hoe je het plaatje vervolgens kunt delen.

Heb je moeite om een selfie te maken met één hand, dan heeft Apple ook daarvoor een goede tip. Kijk naar onderstaand filmpje om te zien hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Inzoomen met één hand

Om een foto in te zoomen met de iPhone 7 Plus heb je twee mogelijkheden, die Apple in het volgende filmpje uitlicht. Op andere iPhones werkt dit trucje helaas niet, omdat de iPhone 7 Plus het enige toestel is dat twee cameralenzen heeft met optische zoom.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.