De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Interessante iPhone 7 conceptvideo toont draadloos opladen

Rutger Otto
27 juli 2015, 10:25
2 min leestijd
Interessante iPhone 7 conceptvideo toont draadloos opladen

Hoewel de iPhone 6S vermoedelijk eerst nog moet uitkomen, is voor conceptmakers de iPhone 7 veel interessanter. Die krijgt namelijk weer echt grote vernieuwingen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 conceptvideo

De makers van deze nieuwe iPhone 7 conceptvideo hebben niet per ongeluk de iPhone 7 verward met de iPhone 6S. ‘Concept voor 2016’, staat zelfs in de titel. En in de fraai gemaakte video zijn interessante dingen te zien.

Het filmpje van bijna een minuut lang werd gemaakt door Ivo Marić en Tomislav Rastovac voor GdgtCompare.com. Waar we in een eerdere video een iPhone 7 zagen die wel erg vergezocht was, lijkt dit concept een stuk meer in lijn der verwachting. “Wij presenteren de meest geavanceerde iPhone tot nu toe”, staat er bij de video. “De Apple iPhone 7 heeft een metalen frame, glad saffierglas en kan draadloos opladen.”

Als we daar eens goed naar kijken, vallen een paar dingen op. Waar Apple er bij de iPhone 6 voor koos om schermranden af te ronden, gaat dit concept voor een rechte metalen omranding. Dit doet direct denken aan de iPhone 4. Ook gaat het concept er vanuit dat de iPhone 7 nog niet is overgestapt naar opladen via usb-c. De cameralens lijkt iets uit te steken, al is dat niet goed te zien in het filmpje. De makers denken dat de iPhone 7 foto’s gaat maken van 16 megapixels.

iphone 7 conceptvideo

Saffier en draadloos opladen

Gaaf is dat het filmpje ook een inkijkje biedt aan de binnenkant van het toestel, al valt er weinig te zien. Wel toont het concept de A10-chip, die waarschijnlijk in de iPhone 7 komt. Het saffierglas loopt vrij ver door naar de randen maar neemt niet de hele voorkant van het toestel in beslag. Opvallend is ook de kleur van het toestel, dat helemaal zwart is. Net als vroeger. Aan de achterkant zijn geen onderbrekingen in het design.

Verder interessant is dat de iPhone 7 in deze video draadloos kan worden opgeladen via een zogeheten ‘Apple Dock’. Dat lijkt een Apple TV, maar kleiner. Als je de iPhone 7 erop legt, begint hij direct op te laden. Geen gekke gedachte, want de Apple Watch moet je ook draadloos opladen. Daarbij worden direct je bestanden en data gesynchroniseerd als je het toestel op de Mac aansluit.

Wat vind jij van dit concept? Laat van je horen! Deel je mening hieronder in de comments.

Meer iPhone 7 geruchten

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu