Video: Concept toont extreem dunne ‘iPhone 7’

Rutger Otto
23 juli 2015, 14:25
2 min leestijd

Hoe de volgende iPhone eruit gaat zien weten we niet. Waarschijnlijk komt dit jaar de iPhone 6S met een weinig vernieuwd design en pas volgend jaar de iPhone 7. Gaat hij op dit concept lijken?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 concept

Mesut G. Designs heeft alvast bedacht hoe de iPhone 7 er mogelijk uit zou kunnen zien. Uit de video blijkt al dat de ontwerper enorm veel vrijheid heeft genomen in het ontwerp, maar er zijn wat dingen te zien die wellicht mogelijk worden volgend jaar.

Zo is de behuizing nóg dunner geworden. De iPhone 6S wordt door de mogelijke toevoeging van Force Touch waarschijnlijk een fractie dikker, maar de iPhone 7 is in dit concept slechts 5 millimeter dun. Dat oogt zeker bij een groot toestel wat raar en super plat. Gebruikers zullen bang zijn hun iPhone in tweeën te breken.

iphone 7 concept

Geinig idee

Waarschijnlijk gaat dit concept dan ook helemaal niet gebeuren, maar het is altijd leuk om te kijken naar ideeën van ontwerpers buiten Apple. De huidige iPhone 6 heeft een 8 megapixel-camera, maar de iPhone 7 in dit concept is van een camera met 20 megapixels voorzien. De lens lijkt iets uit te steken maar is wel vierkant gemaakt.

Opvallend is ook dat het scherm de complete voorkant beslaat. De homeknop zou daar dus in zijn opgenomen. Dat oogt wat vreemd, maar is niet ondenkbaar dat dat ooit gaat gebeuren. Aan de andere kant is het toestel ook meer een geheel, al is de onderkant een ander materiaal, waarschijnlijk voor de antenne. Ook zijn daar drie speakers ingebouwd. Wat daar het nut van is, is nogal onduidelijk.

Zeer onwaarschijnlijk

Hoewel het concept grappig oogt, slaat het op veel punten de plank mis. Het is dan ook zeer onwaarschijnlijk dat je ooit zo’n iPhone in handen krijgt. De vorm ziet er wel heel rond uit en het Apple-logo is te klein. Ook zit bovenop ineens weer een knop, terwijl die juist recent nog naar de zijkant is gegaan.

Het idee van een betere camera en dunner toestel zijn misschien niet gek, maar hoeveel dunner kan de iPhone nog worden voordat er binnenin geen plek meer is voor chips. Een heel dun toestel ligt waarschijnlijk ook niet lekker in de hand. Ook een beetje vreemd is dat apps er in het concept uitzien als cirkels (en dat iOS 9 wordt genoemd, waarvan we al weten hoe het eruit komt te zien). De Apple Watch heeft dat ook, maar op de iPhone ziet dat er een stuk vreemder uit.

Wat vind jij van het concept? Mooi of juist vreselijk? Deel het met ons hieronder.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu