De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: de iPhone 6S als weegschaal

Rutger Otto
25 oktober 2015, 11:08
1 min leestijd

In deze video zie je hoe de 3D Touch van een iPhone 6S gebruikt kan worden om objecten qua gewicht met elkaar te vergelijken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S wegen

Zo’n drukgevoelig scherm brengt meer mogelijkheden met zich mee dan je aanvankelijk misschien zou denken. Je kunt 3D Touch op de nieuwe iPhones natuurlijk gebruiken om snel binnen apps te navigeren, Live Photos te bekijken of om previews van links te bekijken, maar een nieuwe app laat je er dingen mee wegen.

De app heet Plum-O-Meter en is vernoemd naar het fruit dat in de video gebruikt wordt, namelijk pruimen. De app is niet in de App Store te verkrijgen, maar alleen met een omweg te installeren. De app staat op de open source-website GitHub, waarna je hem met Xcode kunt downloaden.

iphone 6s wegen

Drukgevoelig scherm

Toch is het misschien beter om de video te kijken, aangezien je er als app-gebruiker wellicht niet zo veel aan hebt. Plum-O-Meter laat eerder zien welke mogelijkheden 3D Touch-scherm heeft, dan dat de app voortaan je weegschaal vervangt. Met de app kun je objecten op het scherm plaatsen, waarna op de iPhone in procenten valt af te lezen wat het relatieve gewicht is ten opzichte van de maximale kracht die 3D Touch aankan.

Een exact gewicht in grammen zul je dus niet zien. Wel kun je door bijvoorbeeld twee pruimen op het toestel te leggen, zien welke van de twee zwaarder is. In principe zou je vijf verschillende dingen kunnen wegen, als ze maar zwaar genoeg zijn om door het scherm opgepikt te worden (en als ze op het scherm passen). Het toont in elk geval dat 3D Touch behoorlijk gevoelig is voor het registreren van druk.

Lees meer over de iPhone 6S

Bron: Plum-O-Meter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu