iPhone 6S videoreview: dit is er allemaal nieuw

Rutger Otto
2 oktober 2015, 14:45
2 min leestijd

De afgelopen week hebben we de nieuwe iPhone grondig onder handen genomen. Je kon er al over lezen in onze iPhone 6S review en in dit filmpje laten we je zien wat er allemaal nieuw en verbeterd is.

iPhone 6S videoreview

In bovenstaande iPhone 6S videoreview zetten we in drie minuten de belangrijkste weetjes over de nieuwe iPhone op een rijtje. Het toestel mag dan qua uiterlijk weinig afwijken van zijn voorganger, maar onder de motorkap is het nodige veranderd. Ook beschikt de 6S over een drukgevoelig scherm, dat je kunt gebruiken om contextgevoelige menu’s tevoorschijn te toveren als je op app-iconen drukt.

iphone 6s videoreview

Daarnaast laat deze zogenoemde 3D Touch-technologie je previews van mails en links tonen, zonder dat je het huidige scherm verlaat. Druk je hard op de zijkant van het scherm, dan kun je snel naar een andere openstaande app wisselen. Meer over deze handige feature lees je in onze artikel over de beste 3D Touch toepassingen.

Reserveer nu de nieuwe iPhone!

Zowel de iPhone 6S als de 6S Plus zijn vandaag in de voorverkoop gegaan. Je kunt de iPhone 6S met abonnement reserveren of gaan voor de iPhone 6S los, waarbij je 749 euro betaalt voor het 16GB-model. De beste aanbiedingen en prijzen vind je hieronder.

Apple iPhone 6S

Apple iPhone 6S prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 249,99

Bekijk prijzen

Los refurbished

€ 94,-

Bekijk prijzen

Conclusie iPhone 6S review

Apple heeft met de iPhone 6S een prima vlaggenschip afgeleverd, met krachtigere hardware en enkele interessante nieuwe functies. De interne hardware is flink onder handen genomen en het scherm met 3D Touch heeft veel potentie voor het sneller besturen van de interface en apps. Om dit interessant te houden moeten wel meer ontwikkelaars ondersteuning voor de technologie toevoegen aan hun apps. Daarnaast zijn de selfiecamera en vingerafdrukscanner verbeterd en werkt alles nét wat vlotter.

Enorme verschillen met de iPhone 6, die goedkoper en ook nog steeds erg capabel is, zijn er echter niet. Zo is de accuduur niet verbeterd en schiet ook de nieuwe camera niet beduidend betere foto’s. De toevoeging van Live Foto’s is geinig, maar niet meer dan dat. Het voelt daardoor wrang dat Apple ervoor heeft gekozen om de nieuwe iPhone euro duurder te maken. Ondanks dat het prijsverschil niet echt wordt gerechtvaardigd, verwachten we toch dat het bedrijf weer veel toestellen gaat voorkopen.

→ Lees voor meer informatie onze uitgebreide iPhone 6S review.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu