De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: Zo veel sneller is Touch ID op de iPhone 6S

Rutger Otto
26 september 2015, 12:37
2 min leestijd

Eén van de dingen die in de iPhone 6S vernieuwd zijn, ten opzichte van de iPhone 6, is Touch ID. Een video laat zien hoeveel sneller de vingerafdrukscanner op het nieuwe toestel werkt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S Touch ID

In onze review besteedde we al even aandacht aan de homeknop met Touch ID. We schreven: “De vingerafdrukscanner zou bij de 6S vlotter moeten werken en bij onze tests is dat inderdaad het geval. Bij het ontgrendelen van het toestel verschijnt het homescreen van iOS nét wat sneller. Het verschil is klein, maar merkbaar.”

Ook op het internet is de snelheid opgevallen onder de eerste gebruikers. Apple-blog MacRumors maakte een video waarin Touch ID van de iPhone 6 met die van de iPhone 6S wordt vergeleken. In het filmpje lijkt het alsof de iPhone 6S vingerafdrukken inderdaad iets sneller herkent. Bij de iPhone 6 lijkt het alsof je de homeknop soms eerst moet indrukken, om daarna pas te scannen. Bij de iPhone 6S scant Touch ID je vingerafdruk direct tijdens het indrukken.

Gebruikers over de snelheid van Touch ID

Op het Apple-kanaal van Reddit wordt er ook over gesproken over de snelheid. “Ik kan niet eens op de homeknop drukken om de tijd te checken, want dan is hij al ontgrendeld”, schrijft één van de gebruikers. “Het is waanzinnig.” Dat klinkt misschien als vervelend, maar dat is het volgens hem niet. “Je kunt de tijd nog steeds zien als je op de powerknop drukt, je moet gewoon een ander knopje indrukken.” Ook in een filmpje van één van de Redditors is te zien hoe snel Touch ID werkt op de iPhone 6S.

In de reacties blijkt overigens niet iedereen tevreden met die snelheid. Er wordt al gegrapt dat je een vinger moet instellen voor ontgrendelen en een andere vinger moet gebruiken om de tijd te bekijken.

iPhone 6S preview

We zijn bij iPhoned sinds gisteren in het bezit van een iPhone 6S. Ben je benieuwd naar wat er allemaal nieuw is en wat hij kan? Lees dan onze uitgebreide eerste indruk! Heb jij ‘m ook al binnen, laat dan in de comments weten hoe het toestel (en Touch ID) je bevalt.

Lees meer over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu