Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iPhone 6S: geen #bendgate dankzij stevigere behuizing

Gijs Ettes
19 augustus 2015, 17:06
1 min leestijd

Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy, die vorig jaar in het nieuws kwam door zijn iPhone 6 om te buigen, toont in een nieuwe video hoeveel sterker de behuizing van de iPhone 6S is vergeleken met die van zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Sterkere iPhone 6S behuizing door betere oppervlaktebehandeling

Eerder claimde Hilsenteger al in het bezit te zijn van het achterpaneel van de nieuwe iPhone. Het frame zou ditmaal iets dikker, maar ook lichter zijn. Maar nog interessanter: Apple heeft de aluminium behuizing van de 6S ook een stuk sterker gemaakt door deze beter te anodiseren. Door deze oppervlaktebehandeling is de behuizing veel harder en slijtvaster.

iphone 6s behuizing

In de video hierboven is te zien dat de iPhone 6S behuizing inderdaad minder snel ombuigt. Vanaf circa 14 kilogram druk begint het frame van de iPhone 6 om te buigen, terwijl hetzelfde bij de nieuwe iPhone pas gebeurt vanaf ongeveer 36 kilogram. Beide frames buigen grofweg op hetzelfde punt (ter hoogte van de volume- en powerknop), maar bij het frame van de iPhone 6S is op dit punt minder vervorming te zien. Het lijkt erop dat Apple’s nieuwe telefoon in ieder geval geen bendgate ‘schandaal’ zal kennen.

De iPhone 6S wordt naar alle waarschijnlijkheid op 9 september officieel gepresenteerd en eind september uitgebracht in de Benelux. Apple zou gelijktijdig ook een verbeterde Apple TV presenteren, met een aanraakgevoelige afstandsbediening, Siri-ondersteuning, iOS 9 en een App Store. Op de iPhone 6S abonnement pagina vind je het actuele aanbod van alle providers en webshops.

Het laatste nieuws over iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu