De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: ‘iPhone 6 scherm is niet puur saffierglas’

Rutger Otto
19 juli 2014, 9:45
2 min leestijd
Video: ‘iPhone 6 scherm is niet puur saffierglas’

YouTuber Marques Brownlee was vorige week te zien in een video, waarin hij het vermeende iPhone 6 scherm een aantal krastesten liet ondergaan. Hij boog het scherm en probeerde krassen te maken met messen en sleutels, zonder resultaat. Tijd voor wat zwaarder geschut.

Lees verder na de advertentie.

Dat het display zo goed bleef nadat het te lijf was gegaan met sleutels en messen, was het resultaat vrij indrukwekkend. Het iPhone 6 scherm had nauwelijks een kras. In de nieuwe video’s die online staan, heeft het display het echter een stuk zwaarder. Nu komen er schuurpapier en pijlen aan te pas.

iPhone 6 scherm versus schuurpapier

In deze eerste video van Marques Brownlee, vertelt hij waarom messen en sleutels nauwelijks krassen kunnen achterlaten op wat saffierglas zou moeten zijn. De materialen zijn namelijk niet sterker dan saffier. Daarom gebruikt Brownlee in zijn nieuwe test schuurpapier van twee sterktes.

Duidelijk wordt dat zelfs het iets minder sterke schuurpapier meteen krassen achterlaat op het vermeende iPhone 6 scherm van saffier. Het is dus maar de vraag of het scherm daadwerkelijk puur saffier is. Als dat zo is, dan hadden er geen krassen kunnen ontstaan. Wel maakt het papier minder schade dan op de iPhone 5S. Het zou dus kunnen dat Apple een sterkere variant van Gorilla Glass gebruikt voor de iPhone 6, of een mix van saffierglas en een ander materiaal.

Brownlee gebruikte het schuurpapier ook op de Touch ID-knop, om het verschil aan te geven. De homeknop is gemaakt van puur saffier en inderdaad: geen krassen.

Pijl en boog

Van een heel andere orde is de tweede video. Hierin schiet Joe Rogan pijlen op het iPhone 6 scherm. Deze test is uiteraard een stuk minder subtiel dan het schuurpapier en natuurlijk heeft het scherm geen schijn van kans. Toch is het wel een leuke video om te kijken; hoe het glas uiteen spat in slowmotion ziet er best cool uit.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu