Video: ‘iPhone 6 scherm is buigzaam en krasbestendig’

Er zijn twee video’s opgedoken van het vermeende iPhone 6 scherm voor de 4,7 inch versie van het toestel. In de ene wordt getest hoe sterk het display is door het te buigen, in de ander wordt de krasbestendigheid op de proef gesteld. Het is de eerste keer dat we iets van het scherm zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Buigzaam iPhone 6 scherm

Hoewel, het blijven natuurlijk geruchten, totdat Apple de iPhone 6 definitief heeft aangekondigd. Toch is iets nieuws van Sonny Dickson altijd reden om enthousiast te worden, want de Australiër heeft vaker correcte mockups voor de release gelekt. In een nieuwe video toont hij het vermeende iPhone 6 scherm, dat gemaakt zou zijn van saffierglas. In de video laat Dickson zien dat het saffierglas behoorlijk sterk is.

Een andere video die opdook, neemt een ander element van het scherm onder de loep. Want het is fijn om te weten dat een scherm buigzaam is, maar hoe sterk is het als je het toestel laat vallen? En wat gebeurt er als je iPhone 6 straks per ongeluk in je broekzak met sleutels verdwijnt?

Saffierglas is supersterk

Het antwoord vind je in de onderstaande video van Marques Brownlee, die het scherm test op meerdere gebieden. Zo pakt hij een setje sleutels en gebruikt hij zelfs een mes om een kras op het scherm achter te laten. Ook Brownlee gebruikt een scherm van saffierglas. Dit materiaal wordt nu door Apple gebruikt voor de cameralens van de iPhone en de Touch ID sensor van de iPhone 5S.

Hoe hij het ook probeert, Brownlee krijgt nauwelijks een kras op het vermeende iPhone 6 scherm. Mocht de iPhone 6 inderdaad een display krijgen van saffierglas, dan weten we in elk geval dat het materiaal zeer sterk is.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.