De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: deze iPhone 6 neemt een heet ijsbad en overleeft het

Rutger Otto
2 februari 2015, 14:23
1 min leestijd

Altijd al willen weten wat er gebeurt als je een iPhone 6 laat invriezen in een bak heet ijswater? Deze YouTuber heeft het voor je getest en toont de resultaten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 experiment

Het is bij nieuwe toestellen altijd interessant om te kijken wat je ermee kunt doen voordat ze het loodje leggen. Zo hebben we, toen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus net uitkwamen, veel video’s gezien waarin mensen over het scherm krasten of het toestel lieten vallen om te zien wanneer en hoe ze beschadigden.

Een YouTuber uit Oekraïne wilde wel eens weten of het toestel een duik in heet ijsbad zou overleven en nam het experiment op op video. De iPhone 6 gaat in een bad met natriumacetaat en het bad kristalliseert vrijwel meteen rondom de telefoon.

iphone 6 experiment

Het toestel werkt

De YouTuber, TechRax, haalt het toestel een aantal minuten later weer uit het bad. De iPhone is gloeiend heet, maar nog helemaal intact en werkend. Het ijs is meteen vrij goed van het toestel te vegen, al blijft er wel een beetje op het toestel achter. Het scherm en de apps lijken in elk geval nog steeds te functioneren.

Wat TechRax precies heeft proberen aan te tonen, is niet helemaal duidelijk, behalve dat de behuizing van de dunne telefoon tegen behoorlijk wat bestand is. Los daarvan is het een leuk experiment om eens te bekijken.

Lees meer over de iPhone 6

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu