De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

‘iPhone 6 net zo dun als de iPod touch’

Gijs Ettes
29 april 2014, 8:37
1 min leestijd
‘iPhone 6 net zo dun als de iPod touch’

De mannen van Unbox Therapy, die vorige week in een video een mogelijk iPhone 6 hoesje vergeleken met de populaire iPhone 5S, Nexus 5 en Galaxy Note 3, tonen in een nieuw filmpje dat het aankomende Apple-toestel misschien wel zo dun wordt als de iPod touch.

Lees verder na de advertentie.

iPod touch past perfect in iPhone 6 case

De huidige generatie iPod touch, die in de herfst van 2012 werd uitgebracht, heeft een dikte van slechts 6,1 millimeter en is met een gewicht van 88 gram bovendien superlicht. De iPhone 5S, het topmodel dat Apple momenteel voert, is met 7,6 millimeter een stuk dikker en weegt ook iets meer (112 gram). Zoals te zien is in onderstaande video, past de iPod touch qua dikte perfect in de iPhone 6 case. De verwachting is dat de iPhone 6 een groter scherm heeft dan de de iPod touch (4,7 inch versus 4 inch), maar de volumetoetsen van de touch zijn, zelfs met de case eromheen, prima te bereiken.

Hoewel de iPhone 6 nog niet officieel is onthuld, zijn er wel al accessoiremakers uit bijvoorbeeld China die hoesjes voor het toestel produceren. De iPhone 6 case die in de video is te zien, is waarschijnlijk ook afkomstig uit China.

‘De iPhone 6 vanaf deze herfst verkrijgbaar’

Naar verwachting verschijnt de iPhone 6 met het 4,7 inch-scherm deze herfst in Nederland en België. Het grotere model met een 5,5 inch-scherm, dat mogelijk gaat concurreren met de volgende Samsung Galaxy Note, is waarschijnlijk uitgesteld tot begin volgend jaar als gevolg van productieproblemen. Apple schijnt moeite te hebben om een accu in het toestel te implementeren die dun is en toch voldoende capaciteit biedt.

Lees het laatste iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu