De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: zo werkt de splitscreen-optie op de iPad

Rutger Otto
12 juni 2014, 10:34
2 min leestijd
Video: zo werkt de splitscreen-optie op de iPad

De geruchten gingen voor aanvang van de WWDC vorige week, dat iPad een splitscreen optie zou krijgen. Hoewel de functie niet getoond werd, ontdekten ontwikkelaars daarvoor wel een verstopte code in de iOS 8 betaversie. In een video laat ontwikkelaar Steven Troughton-Smith zien hoe iPad splitscreen werkt.

Lees verder na de advertentie.

Steven Troughton-Smith vond een manier om de optie te laten werken en publiceerde zijn bevindingen op YouTube. Troughton-Smith is één van de speurneuzen die de iOS 8-code uitspit om verstopte functies te ontdekken. Met succes, want afgelopen maandag vond hij de iPad splitscreen optie. Dankzij een simulator waarmee hij een iOS-apparaat kan nabootsen, kreeg hij het voor elkaar om het multitasken op iPad in beeld te brengen.

UISimulatedApplicationResizeGestureEnabled

Panelen in verschillende groottes

De video is kort maar duidelijk. Het toont een gesimuleerde iPad in liggende stand en de functie lijkt in werking te treden door het slepen van je scherm met twee vingers. Het is mogelijk twee schermen naast elkaar te slepen in panelen van een kwart, een half en driekwart van het scherm.

Of Apple de iPad splitscreen met de komst van iOS 8 dit najaar alsnog publiek toegankelijk zal maken, is nog niet bekend. Daarnaast lijkt het erop dat de functie alleen beschikbaar zal zijn voor 9,7 inch iPads, zoals de nieuwste iPad Air. Of iPad Mini’s ook van de optie gebruik kunnen maken is onbekend.

Geruchten over iPad splitscreen

Het gerucht dat Apple een iPad splitscreen zou integreren kwam in mei, in aanloop naar de WWDC. Gebruikers kunnen op die manier twee apps tegelijkertijd gebruiken door ze naast elkaar te zetten. Het lijkt op de manier waarop Microsoft dat doet met haar Surface-tablet. Dat werkt prima, omdat je kan multitasken op een klein scherm, zonder steeds apps te hoeven sluiten.

Lees meer iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu