De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Microsoft reageert in reclame op iPad Pro-claims van Apple

Erwin Vogelaar
16 augustus 2016, 19:23
2 min leestijd

In een nieuwe reclame voor de Surface Pro 4 reageert Microsoft op een eerdere Apple-reclame, waarin de iPad Pro vergeleken wordt met een computer. Microsoft is het daar namelijk niet mee eens.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro vs Surface Pro 4

Enkele weken geleden kwam Apple met een nieuwe reclame voor de Apple Pro getiteld “What’s a Computer”, waarin de krachtige tablet vergeleken wordt met een computer. “Je denkt dat je weet wat een computer is”, vertelt de reclame. “Je ziet een keyboard, dat zomaar kan verdwijnen. En een scherm dat je kunt aanraken en zelfs op kunt schrijven. Als je een computer ziet dat dit allemaal kan, dan ga je jezelf wellicht ook afvragen wat het nog meer kan doen.” De reclame sluit af met de tekst: “Beeld je in wat je computer kan doen als je computer een iPad Pro zou zijn”. Dat laat Windows-makers Microsoft niet zomaar toe.

iPad Pro vs Surface Pro 4

In de reclame voor de Surface Pro 4, de tablet van Microsoft, wordt het apparaat naast de iPad Pro gezet. Wat volgt is een jolig gesprek tussen Cortana en Siri. Een discobal zakt naar beneden en Cortana vraagt aan Siri waar het feestje voor bedoeld is. “Ik heb net een toetsenbord gekregen”, stelt Siri. “Ik ben nu een computer, net al jij.” Cortana reageert met: “Dus je hebt meer kracht?”. “Nee, ik hebt alleen een toetsenbord”, antwoordt Siri. “Maar je draait de volledige Office? Niet enkel de app-versie, toch?”, vraagt Cortana. “Ik vind het niet leuk waar dit gesprek heen gaat”, antwoordt Siri. “En hoe zit het dan met de trackpad en externe poorten?”, vraagt Cortana. “Misschien was dit feestje toch niet zo’n goed idee”, besluit Siri.

Moet Apple deze reactie negeren of een tegenreactie geven in een nieuwe reclame? Hoe zou Apple het beste Microsoft de mond kunnen snoeren? Zet je iPad Pro vs Surface Pro 4-ideeën in een reactie onder dit artikel.

Lees het laatste nieuws over Microsoft

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu