De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: Zo groot kan de iPad Pro worden

Rutger Otto
3 mei 2015, 11:03
2 min leestijd

De iPad Pro draait al een lange tijd mee in de geruchtenmolen, maar deze 12,9-inch tablet is nog niet door Apple aangekondigd. Deze video laat alvast zien hoe groot de iPad Pro kan worden als hij er echt komt.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro video

Er zijn al veel geruchten en concepten de revue gepasseerd in de laatste paar maanden over de vermeende iPad Pro. Deze tablet zou nog groter worden dan de iPad Air 2 (met 9,7-inch display) die nu op de markt is. De iPad Pro zou een beeldscherm hebben van maar liefst 12,9-inch.

Da’s een stuk groter, iets wat je pas beseft als je het zelf ziet. YouTuber Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy laat in een nieuwe video zien wat het formaat van de iPad Pro kan zijn. Hij doet dit met verschillende hoesjes en cases die door fabrikanten zouden zijn ontwikkeld in aanloop naar de release van de tablet. Nogmaals, het gaat om pure speculatie, maar interessant is het zeker.

Bovenstaand filmpje geeft goed aan hoe groot de iPad Pro kan zijn. Hilsenteger meet 12,5-inch als scherm, maar zoals hij aangeeft kan Apple de behuizing aanpassen zodat het scherm de 12,9-inch inderdaad haalt. Wel spreekt hij enige twijfels uit over het formaat. De Pro lijkt namelijk even dun te worden als de iPad Air 2. De vraag is of die ‘dikte’ wel stevig genoeg blijft voor een grote tablet.

ipad pro

iPad Pro concept

Ook de Franse website Nowhereelse kwam met iPad Pro-nieuws. De site publiceerde een conceptafbeelding van de tablet. Daarop valt onder meer te zien dat Apple zou werken aan vier speakers: twee boven en twee onder.

Het blijft overigens mogelijk dat Apple helemaal niet aan een iPad Pro werkt van dit formaat. Makers van cases en hoesjes maken vaak voorbeelden op basis van geruchten.

Lees meer iPad-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu