De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Tweets krijgen de hoofdrol in nieuwe iPad Pro-reclames

Erwin Vogelaar
17 februari 2017, 20:20
2 min leestijd

In een nieuwe serie iPad Pro-reclames, gebruikt Apple echte tweets van mensen om op te reageren. Een beetje Mac vs. PC, maar dan in een nieuw jasje.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro-reclames

Apple heeft een stapeltje nieuwe reclames voor de iPad Pro gepubliceerd. In deze reclames wordt de tablet voornamelijk vergeleken met pc’s, zoals in de oude Mac vs. PC-reclames. De nieuwe reclames laten tweets van mensen zien, waar Apple op reageert met hoe een iPad Pro niet onder doet voor een pc of zelfs beter is.

Bijvoorbeeld een tweet waarin iemand klaagt dat haar laptop een virus heeft en dat ze bang is. “Weet je? Een iPad Pro krijgt geen pc-virussen”, stelt de stem van Apple. “Dus relax, want er is niets om bang van te worden.” Of toch wel? Check de reclame hierboven.

Op deze manier worden meerdere tweets behandeld. Zoals iemand die vraagt of Microsoft Word wel op een iPad draait. Uiteraard en het programma is zelfs te gebruiken met de Apple Pencil. Maar is de iPad Pro wel echt een computer? “Nee”, zegt de reclame. “De iPad Pro is sneller dan meeste laptops, heeft LTE zoals je telefoon en een touchscreen waar je op kunt schrijven.”

Naast de vergelijking met de pc worden ook de voordelen van de iPad benadrukt. Zo klaagt een Twitteraar dat de wifi thuis traag is en dat ze daarom maar in de sportschool moet zitten. De Apple-stem laat weten dat de iPad Pro net als je smartphone verbinding met mobiele netwerken kan maken, zodat je nooit zonder internet zit.

https://youtu.be/2-5RP-okG8w

Het gaat in de reclames om echte tweets. De tweets zijn niet door de acteurs in de reclames geplaatst, maar door normale Twitteraars. Het is onduidelijk of Apple die Twitteraars hier eerst om gevraagd heeft. Toch is het een leuke manier om bestaande situaties en vragen te gebruiken voor reclames. De video’s voelen daardoor echter dan de oude reclames met de Mac tegen de pc.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu