Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Video: zo zet je gegevens over van een oude naar een nieuwe iPad

20 augustus 2021, 14:58
2 min leestijd
YouTube video player

Heb je een nieuwe iPad gekocht? Tof! Dan wil je nu vast al je gegevens van je oude iPad overzetten. In deze video leggen we uit hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Video: iPad-gegevens overzetten

Je hebt twee manieren om gegevens tussen iPads over te zetten: iCloud en Finder. Wij vinden de eerste manier het makkelijkst, want er komen geen kabels aan te pas. In plaats daarvan worden je gegevens via iCloud overgezet. Het is dus wel belangrijk om een goede internetverbinding te hebben.

Ook goed om te weten: zorg dat zowel je oude als nieuwe iPad voldoende zijn opgeladen. Je wil immers niet dat één van de twee tijdens het overzetten plots uitvalt omdat ‘ie geen stroom meer heeft. Het handigste is daarom om beide iPads aan de oplader te leggen.

Gegevens van een oude naar nieuwe iPad overzetten: zo doe je dat!

Er leiden meer wegen naar Rome. Je kunt iPad-gegevens namelijk ook via de Finder overzetten. Je hebt hiervoor geen iCloud nodig, maar wel een Apple-computer. Het idee achter het overzetten is hetzelfde, maar in plaats van iCloud gebruik je iTunes. Verder heb je een kabel nodig om de iPads met je Mac te koppelen.

In bovenstaande video komen beide manieren uitgebreid voorbij. Kom je er toch niet uit? Laat dan een reactie op YouTube achter, want misschien weten wij (of andere kijkers) wel de oplossing voor jouw probleem. Lees in de tussentijd ook de geschreven versie van de video:

Verder lezen: Gegevens van een oude iPad overzetten naar een nieuwe iPad: zo doe je dat

iPhoned op YouTube

Je favoriete Apple-website is ook op YouTube actief. We plaatsen wekelijks een nieuwe video op ons kanaal. De ene keer blikken we vooruit op nieuwe gadgets, check daarvoor bijvoorbeeld onze iPhone 13-video, terwijl we andere keren een nieuw product onder de loep nemen, zoals onlangs nog de iMac 2021.

Kortom: er valt heel veel te beleven op ons YouTube-kanaal. Abonneren is helemaal gratis en je helpt ons er enorm mee door de video’s een duimpje omhoog te geven. Dankjewel voor het kijken en tot de volgende!

Meer video’s kijken?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu