De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Video van de week: iPad 2020 review

Michel van 't Klaphek
26 november 2020, 19:32
2 min leestijd

Wil je voor weinig geld een iPad in huis halen? Wij hebben de iPad 2020 uitgebreid getest en in deze video vertellen we of de instaptablet het geld waard is.

Lees verder na de advertentie.

Video: iPad 2020 review

De ‘gewone’ iPad is dit jaar compleet ondergesneeuwd. Hij werd in september samen met de iPad Air 2020 onthuld en in oktober liet Apple de iPhone 12 zien. Zodoende heeft de tablet maar weinig aandacht gekregen. Is dit terecht, of weet de instaptablet te verrassen? In onderstaande video geven we het antwoord.

iPad 2020 review: Apple-instaptablet is prima, maar niet meer dan dat

Een kleine spoiler: nee, de iPad 2020 is niet verrassend. Het toestel is vrijwel identiek aan zijn voorganger en dat is jammer. Met name het design met forse schermranden oogt behoorlijk gedateerd. Ook is het jammer dat Apple de selfiecamera niet heeft verbeterd: geen overbodige luxe in deze tijd vol thuiswerken.

Aan de positieve kant: de iPad 2020 doet eigenlijk niets fout. Hij is onder de motorkap flink verbeterd en daardoor sneller en slimmer dan zijn voorganger. Ook laadt de nieuwe instaptablet een stuk sneller dankzij de meegeleverde 20 Watt-adapter. De iPad uit 2019 werd nog met 10 Watt-lader geleverd.

Heb je die tablet momenteel in huis? Dan hoef je wat ons betreft niet over te stappen: daarvoor zijn de verbeteringen te klein. Wanneer je echter op een betaalbare manier kennis wil maken met Apple-tablets kun je niet om de iPad 2020 heen: het is simpelweg de goedkoopste uit het assortiment. Het is dan ook een prima aankoop, maar niet meer dan dat.

iPhoned op YouTube

Meer videoreviews zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. We plaatsen wekelijks een video. De ene keer reviewen we een nieuw product, de andere keer geven we een handige tip om net iets handiger met je Apple-spullen om te gaan. Ook kun je soms toffe prijzen winnen: onlangs gaven we de iPhone 12 mini bijvoorbeeld gratis weg.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu