De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: iOS in the Car filmpje toont interface voor navigatie

Gijs Ettes
28 januari 2014, 13:23
1 min leestijd
Video: iOS in the Car filmpje toont interface voor navigatie

Een iOS in the Car-ontwikkelaar (inmiddels bekend als CarPlay) heeft een video online geplaatst waarin je de interface van de app zoals deze beschikbaar wordt in auto’s kunt bekijken. Wat opvalt is dat de knoppen om door de interface te navigeren groter zijn en diverse pictogrammen een andere plek hebben gekregen.

Lees verder na de advertentie.

iOS in the Car filmpje

Bekijk hieronder het iOS in the Car filmpje en lees het laatste nieuws met betrekking tot dit nieuwe Apple-product.

→ Meer lezen? Check dan onze CarPlay-informatiepagina!

Wat is iOS in the Car?

iOS in the Car is geen specifieke app, maar een set aan mogelijkheden die het een autorijder gemakkelijker maakt om de iPhone tijdens het rijden te gebruiken. Het verbetert dus de handsfree-mogelijkheden van de iPhone, maar zorgt er ook voor dat bepaalde iPhone-apps via de auto kunnen worden gebruikt.

Dat komt neer op een muziekspeler, maar bijvoorbeeld ook op de navigatiefunctionaliteit van de iPhone. Door deze niet op de iPhone, maar naar het scherm in het dashboard van de auto te verplaatsen, wordt het een stuk makkelijker (en veiliger!) om onderweg te navigeren.

Dit idee op zich is natuurlijk niet nieuw, maar er is tot op heden geen fabrikant die erin is geslaagd om het koppelen van het besturingssysteem van een auto met een smartphone en vice versa eenvoudig te maken. Mogelijk dat Apple hier eindelijk verandering in brengt met iOS in the Car.

→ Lees er meer over in onze analyse van iOS in de auto!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu