De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Video: Met deze 5 iOS-functies maak je in 2019 een vliegende start

Florence Peeters
11 januari 2019, 20:01
2 min leestijd

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en daarmee ook de tijd van goede voornemens. iPhoned laat zien hoe je met iOS in 2019 je voornemens een handje helpt.

Lees verder na de advertentie.

Handige iOS-functies om je jaar goed mee te beginnen

We gebruiken onze iPhone steeds vaker en voor steeds meer dingen. Om daar wel een juiste balans in te houden, voegt Apple steeds meer functies toe. Hierdoor is iOS inmiddels een prima hulp bij het aanleren van een gezondere leefstijl. De volgende vijf iOS-functies helpen je dan ook om 2019 gezond te beginnen. Bekijk de video hieronder om te checken welke dat zijn.

Schermtijd en Niet Storen

Om ervoor te zorgen dat iPhone-gebruikers bewuster worden van hoe vaak ze het apparaatje in hun handen hebben, heeft Apple met iOS 12 Schermtijd toegevoegd. Deze applicatie is de ideale app om je telefoongebruik overzichtelijk mee te krijgen en jezelf limieten op te leggen, zodat je je iPhone wat vaker weg legt.

→ Lees ook: Zo maakt iOS 12 je iPhone minder verslavend

Ook Niet Storen is flink uitgebreid, en kan je nu in allerlei situaties helpen om de verleiding van binnenkomende notificaties beter te weerstaan. Is jouw goede voornemen om meer of beter te slapen in 2019? Dan zorgt Niet Storen ervoor dat je ‘s avonds en ‘s nachts niet meer wordt afgeleid door allerlei meldingen.

Gezonder leven met Siri Shortcuts

Ook de Opdrachten-app kan je op weg helpen met goede voornemens, bijvoorbeeld als je meer water wil drinken of meer wil bewegen. In de galerij van de app zijn allerlei gezonde Siri Shortcuts te vinden. Zo kun je met een simpele spraakopdracht of druk op de knop snel een workout invoeren of bijhouden hoeveel water je op een dag drinkt.

Daarnaast maakt Siri het gemakkelijker om de juiste voedingskeuzes te maken. Zo weet de spraakassistent nu meer over voedingswaarden, en kun je van allerlei producten vragen hoeveel koolhydraten of calorieën erin zitten.

Wil je op andere manieren aan de slag met goede voornemens? Bekijk ook welke zes apps je daarbij kunnen helpen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu