Het nieuwe jaar is weer aangebroken en daarmee ook de tijd van goede voornemens. iPhoned laat zien hoe je met iOS in 2019 je voornemens een handje helpt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Handige iOS-functies om je jaar goed mee te beginnen

We gebruiken onze iPhone steeds vaker en voor steeds meer dingen. Om daar wel een juiste balans in te houden, voegt Apple steeds meer functies toe. Hierdoor is iOS inmiddels een prima hulp bij het aanleren van een gezondere leefstijl. De volgende vijf iOS-functies helpen je dan ook om 2019 gezond te beginnen. Bekijk de video hieronder om te checken welke dat zijn.

Schermtijd en Niet Storen

Om ervoor te zorgen dat iPhone-gebruikers bewuster worden van hoe vaak ze het apparaatje in hun handen hebben, heeft Apple met iOS 12 Schermtijd toegevoegd. Deze applicatie is de ideale app om je telefoongebruik overzichtelijk mee te krijgen en jezelf limieten op te leggen, zodat je je iPhone wat vaker weg legt.

→ Lees ook: Zo maakt iOS 12 je iPhone minder verslavend

Ook Niet Storen is flink uitgebreid, en kan je nu in allerlei situaties helpen om de verleiding van binnenkomende notificaties beter te weerstaan. Is jouw goede voornemen om meer of beter te slapen in 2019? Dan zorgt Niet Storen ervoor dat je ‘s avonds en ‘s nachts niet meer wordt afgeleid door allerlei meldingen.

Gezonder leven met Siri Shortcuts

Ook de Opdrachten-app kan je op weg helpen met goede voornemens, bijvoorbeeld als je meer water wil drinken of meer wil bewegen. In de galerij van de app zijn allerlei gezonde Siri Shortcuts te vinden. Zo kun je met een simpele spraakopdracht of druk op de knop snel een workout invoeren of bijhouden hoeveel water je op een dag drinkt.

Daarnaast maakt Siri het gemakkelijker om de juiste voedingskeuzes te maken. Zo weet de spraakassistent nu meer over voedingswaarden, en kun je van allerlei producten vragen hoeveel koolhydraten of calorieën erin zitten.

Wil je op andere manieren aan de slag met goede voornemens? Bekijk ook welke zes apps je daarbij kunnen helpen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.