De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Video van de week: iOS-bèta installeren en downgraden

Lars Paijmans
9 juli 2021, 19:22
2 min leestijd
YouTube video player

De iOS 15 bèta is nu beschikbaar, maar hoe kun je hem installeren? En hoe ga je weer terug naar het stabielere iOS 14? Wij laten het zien in de video van de week.

Lees verder na de advertentie.

iOS 15-bèta installeren: zo doe je dat

Nu al aan de slag kunnen met functies die pas in het najaar officieel naar de iPhone komen: als iPhoned-lezer is die kans waarschijnlijk moeilijk te weerstaan. Niet zo gek dus dat heel wat Apple-fans ieder jaar de bèta installeren van de nieuwste iOS-update.

Ook dit jaar zit de bèta van iOS 15 alweer vol met nieuwe functies. Van de nieuwe Focus-modus voor het regelen van je notificaties tot de compleet vernieuwde Safari-browser. Hoewel de bèta ook dit jaar weer gepaard gaat met de nodige vastlopers en gekke bugs, zal dit met iedere update die verschijnt steeds stabieler worden.

Nieuwe iOS-updates alvast testen? Zo installeer je de bèta

In onze video van de week bespreken we alles wat je moet weten over deze testversie. Van de risico’s die je loopt tot het stap voor stap uitleggen hoe installeren in zijn werk gaat. We sluiten de video af met een uitleg over het downgraden naar iOS 14. Op die manier stap je van de bèta af en keer je dus weer terug naar de publieke versie van Apples software.

Vergeet niet om voordat je begint een back-up (of reservekopie) te maken, die heb je hard nodig om weer terug te gaan naar iOS 14. Wil je weten hoe je dit doet? Check dan onze tip waarin we dit stap voor stap aan je uitleggen.

Abonneer op ons YouTube-kanaal

Iedere week verschijnt er een nieuwe video op ons YouTubekanaal. We reviewen de nieuwste Apple-apparaten (zoals onlangs de nieuwe iMac), geven praktische tips om meer uit je iPhone of Apple Watch te halen en vatten het belangrijkste nieuws voor je samen. Vergeet je dus vooral niet te abonneren en deze video te liken als je er iets aan hebt gehad.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu