Dit iOS 9 concept toont 5 slimme verbeteringen

Rutger Otto
28 november 2014, 9:12
2 min leestijd

iOS 8 is nog maar een paar maanden uit, maar een YouTube-gebruiker denkt alvast na over mogelijke verbeterpuntjes die we wellicht in iOS 9 kunnen verwelkomen. Er zitten een aantal slimme vernieuwingen tussen.

Lees verder na de advertentie.

YouTuber Ralph Theodory laat in een video zien wat hij zou doorvoeren in de nieuwe iOS als hij het voor het zeggen had. In het iOS 9 concept zijn de veranderingen meteen te zien.

1.Instellingen

De app met instellingen van Apple kan best een stukje simpeler, zo bedacht Theodory. Voor mensen die vergeten hoe ze ook alweer bij de notificatie- of iCloud-instellingen komen, is een zoekfunctie bijvoorbeeld wel handig. En heb je iets ingesteld wat achteraf niet zo handig was, dan is een geschiedenisknop misschien ideaal om terug te gaan naar de eerdere instellingen. Daarnaast zou het volgens Theodory gaaf zijn als je de kleuren van de interface naar eigen smaak zou kunnen inrichten.

ios 9 concept

2. Multitasken

Het multitask-venster (twee keer drukken op de homeknop) kan nog wel meer multitask-mogelijkheden krijgen. Zo is in het concept te zien dat gebruikers de app naar beneden kunnen vegen voor meer informatie, zoals instellingen en batterijverbruik. Ook moet er een knop komen waarmee je alle apps in één keer kan uitschakelen.

3. Siri

Wij pleiten voor een Nederlandse Siri, maar Ralph Theodory heeft andere ideeën over Apples persoonlijke assistent. ‘Siri Spell’ moet bijvoorbeeld zorgen dat je Siri nieuwe woorden kan leren door ze te spellen.

ios 9 concept

4. SpringBoard

SpringBoard moet gebruikers snel de gelegenheid geven om het display te kiezen dat jij wil. Met de functie kan je precies instellen hoe je apps op het homescreen gepresenteerd moeten worden. Bij de iPhone 6 Plus kan je al instellen dat de apps ingezoomd moeten worden, maar Theodory voegt daar ook de Apple Watch interface aan toe. De apps op je iPhone worden dan in cirkels gepresenteerd, waar je met veegbewegingen doorheen kan bladeren.

5. Support

Een niet-bestaande app die wel heel handig zou zijn, is het concept voor Support. Hiermee moeten alle vragen voor iPhone-problemen opgelost kunnen worden. Zo kan je checken of je accessoires werken, kan je knoppen andere functies geven, diagnostische testen uitvoeren voor de hardware van je iOS-apparaat. Als je een probleem hebt waar je niet aan uit komt, moet het meteen mogelijk zijn met iemand van de Genius Bar te chatten of een afspraak te maken.

Lees meer iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu