De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: iOS 9.2.1 maakt oudere iPhones sneller

Wouter Nijsen
20 januari 2016, 20:10
2 min leestijd

Een nieuwe video laat zien dat de iPhone 4S en iPhone 5 met iOS 9.2.1 sneller zijn dan wanneer ze op een oudere iOS-versie draaien. 

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.2.1 sneller op oudere iPhones

iOS 9 mag diverse vernieuwingen met zich meebrengen, de update is niet bepaald gunstig voor oudere iPhones. Ondanks dat het besturingssysteem al een tijdje beschikbaar is, zouden nieuwe updates oudere devices weer iets sneller maken. In een video van YouTuber iAppleBytes is te zien dat iOS 9.2.1, dat gisteren werd uitgebracht, de iPhone 4S en 5 iets sneller maakt. In het filmpje worden twee exemplaren van de iPhone 4S naast elkaar gelegd, waarvan één op iOS 8.4.1 draait en de ander op iOS 9.2.1. Hoewel het opstarten van het toestel iets langer duurt, draaien apps soepeler en worden ze in sommige gevallen sneller geopend.

iPhone 4S kopen nu

Voor gebruikers van de iPhone 4S en 5 is het dus verstandig om hun toestel bij te werken. Enkele weken geleden werd Apple door gebruikers aangeklaagd omdat het bedrijf zich schuldig zou hebben gemaakt aan misleidende reclame over iOS 9. De update zou de algehele snelheid moeten verbeteren, maar dat is in de praktijk maar zelden het geval. Veel gebruikers met een iPhone 4S of iPhone 5 klaagden dat hun toestel na de update vrijwel onbruikbaar was.

Meer over iOS 9.2.1

iOS 9.2.1 werd gisteravond uitgebracht en staat vooral in het teken van bugfixes en beveiligingsupdates. De update weegt circa 40MB en is beschikbaar voor de iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer en iPod touch (vijfde en zesde generatie). Je downloadt de update door op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan.

Apple werkt momenteel hard aan iOS 9.3, dat waarschijnlijk over enkele weken verschijnt. De update brengt een nieuwe nachtmodus, de mogelijkheid om meerdere Apple Watches aan één iPhone te koppelen en diverse mogelijkheden voor het onderwijs. In dit artikel hebben we alle vernieuwingen van iOS 9.3 op een rijtje gezet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu