De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Zo ziet iOS 8 eruit op een iPhone 4S

Rutger Otto
28 september 2014, 16:21
1 min leestijd

Een video vergelijkt hoe iOS 8 zich op een iPhone 4S verhoudt ten opzichte van een iPhone 4S waar iOS 7 op draait. De resultaten zijn op z’n zachtst gezegd opvallend.

Lees verder na de advertentie.

Apple heeft het mobiele besturingssysteem iOS 8 beschikbaar gemaakt voor iPhone 4S en nieuwere modellen. Al snel na de release bleek echter dat bezitters van een iPhone 4S beter nog even konden wachten met updaten naar iOS 8, want de hardware zou het besturingssysteem niet goed kunnen draaien. Het gevolg: een langzame, haperende iPhone.

Langzaam op iPhone 4S

Maar wat merk je er in de praktijk echt van? YouTuber kabriolett nam de proef op de som en pakte er twee iPhone 4S-toestellen bij om ze aan een snelheidstest te onderwerpen. Op de ene draait iOS 7.1.2, op de andere iOS 8.0.2.

ios 8 op iphone 4s

De uitkomsten van de test zijn vrij verrassend. De iPhone 4S die iOS 8 draait, is iets langzamer dan de iPhone 4S die iOS 7 gebruikt, maar het scheelt veel minder dan je zou denken. De videomaker benadrukt echter wel dat de telefoons volledig hersteld en gewist zijn, voordat de iOS versies geïnstalleerd werden. Daardoor zouden de iPhones een stuk soepeler kunnen draaien in plaats van toestellen die vol staan met berichtjes, een volle fotorol en apps. Dat gebruikers met een volle iPhone 4S een langzame ervaring hebben met iOS 8, kan dus ook daaraan liggen.

iOS 8 op iPhone 4s: het kan

Hoewel je op een iPhone 4S niet de snelheid haalt van een iPhone 6 of iPhone 5S met iOS 8, toont de video in elk geval wel aan dat je prima met iOS 8 op een iPhone 4S kunt werken.

Lees meer iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu