Bekijk onze iOS 8 hands-on op een iPad Air

Rutger Otto
3 juni 2014, 19:01
2 min leestijd
Bekijk onze iOS 8 hands-on op een iPad Air

Wij zijn op de redactie van iPhoned inmiddels in het bezit van een toestel dat iOS 8 draait. In de video geven we een demonstratie van de grootste vernieuwingen van de iOS-update op een iPad Air.

Lees verder na de advertentie.

Gisteren toonde Apple de jaarlijkse update van haar mobiele besturingssysteem iOS. Vlak daarna kwam de developers-versie beschikbaar en die hebben wij inmiddels draaien. Na een dag hebben we de grootste beschikbare vernieuwingen kunnen uittesten. In onderstaande iOS 8 hands on zie je een aantal van de nieuwe functies.

Hands-on: iOS 8 on iPad Air (Dutch)

Nieuw in iOS 8

In de iOS 8 hands on kun je onder meer zien dat de standaard Mail app is vernieuwd. Die lijkt nu een stuk meer op Mailbox. Met vegen kun je berichten heel gemakkelijk archiveren of verwijderen. Ook kun je de veranderingen in Safari zien, waaronder het transparante menu en de overzichtelijke manier waarop geopende tabbladen in een overzicht worden weergegeven.

Daarnaast laten we je zien hoe de Camera-app is vernieuwd. Mensen die foto’s maken met hun iPad, zullen verheugd zijn om te zien dat je nu panorama’s kunt schieten. Ook is het mogelijk om een timelapse-video te maken.

In het menu kun je zien dat alle openstaande apps worden gepresenteerd met procenten erachter. Die geven aan hoeveel energie ze verbruiken. Grootverbruikers haal je er in iOS 8 zo tussenuit. Ook is het mogelijk je iOS-toestel in te stellen op grijstinten, zodat alle kleur van het scherm verdwijnt.

Nog niet alles van iOS 8 is overigens al beschikbaar. In de developer-versie van iOS 8 ontbreken Health, HomeKit en iCloud Drive.

Nog even wachten op iOS 8

iOS 8 is vanaf aankomende herfst beschikbaar op alle ondersteunde mobiele platformen van Apple. Wil je meer weten over alles wat tijdens het WWDC is gepresenteerd, check dan onze WWDC-pagina.

Lees meer iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu