De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Sexy iOS 8 conceptvideo toont iWatch-integratie

Rutger Otto
29 april 2014, 15:47
2 min leestijd
Sexy iOS 8 conceptvideo toont iWatch-integratie

Tim Cook kondigt waarschijnlijk over een maand iOS 8 aan voor iPhone, iPad en iPod touch, de eerste grote update sinds Jony Ive Apples besturingssysteem met iOS 7 drastisch veranderde. Er zijn al enkele conceptafbeeldingen en -video’s langsgekomen, maar deze nieuwe video brengt de mogelijke vernieuwingen wel heel mooi in beeld.

Lees verder na de advertentie.

Het ligt niet in lijn der verwachting dat het nieuwe iOS weer een complete make-over krijgt, wel worden een aantal nieuwe functies verwacht. Technologiewebsite Techradar maakte een fraaie conceptvideo waarin alle geruchten van iOS 8 voorbij komen. Als het nieuwe iOS maar een beetje op de versie uit de iOS 8 conceptvideo hieronder lijkt, mogen we in onze handen wrijven.

https://www.youtube.com/watch?v=ZlCuUucFpw8

De grootste geruchten uit de iOS 8 conceptvideo

Apple zou zich meer gaan focussen op gezondheid en komt waarschijnlijk met Healthbook: de quantified-self app waarmee je alles van jezelf kunt monitoren, van hartslag tot benodigde medicatie en bloeddruk. Deze zou volgens de iOS 8 conceptvideo moeten gaan samenwerken met de Apple Watch. Die is nog niet aangekondigd, maar het gerucht dat Apple met een smartwatch bezig is, blijft hardnekkig.

Verder zou het Berichtencentrum op de schop gaan. De video toont één scherm waar alles in staat: bovenin het weerbericht, daaronder het aantal telefoontjes, berichten en e-mails dat je hebt gemist. Weer daaronder toont iOS 8 je agenda voor de dag. Via Siri heb je in iOS 8 mogelijk meteen beschikking tot Shazam. Je hoeft dan alleen te vragen: “Siri, what song is this?” en je iPhone begint te luisteren. Ook zou CarPlay in de nieuwe iOS-versie volledig worden geïntegreerd.

Andere mogelijke veranderingen die niet in de video zijn opgenomen, zijn het verdwijnen van Game Center en de komst van de apps Preview (waarmee je PDF’s kan lezen en bewerken) en TextEdit (waarmee je tekst kunt verwerken). Welke functies we uiteindelijk gaan terugzien in iOS 8 zal naar verwachting duidelijk worden op Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC, die van 2 tot 6 juni 2014 plaatsvindt in San Francisco.

Het laatste iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu