De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: fout in iOS 7.1 laat je (tijdelijk) ongewenste Apple-apps verwijderen

Gijs Ettes
31 maart 2014, 8:54
1 min leestijd
Video: fout in iOS 7.1 laat je (tijdelijk) ongewenste Apple-apps verwijderen

Dankzij een onlangs ontdekte iOS 7.1 glitch is het mogelijk om ongewenste apps zoals Aandelen en Kiosk tijdelijk te verwijderen. Om de truc te laten werken, moet je beschikken over iOS 7.1 en een goed gevuld homescreen.

Lees verder na de advertentie.

Allereerst moet je de ongewenste apps bundelen in een aparte map en ervoor zorgen dat het homescreen waar deze staat, is gevuld met apps. Hetzelfde geldt voor het dock onderin beeld. Houd vervolgens even je vinger op de desbetreffende map zodat deze gaat bewegen. Maak een nieuwe map aan door de bewegende map over een andere app te houden en los te laten. Zorg dat de map met de ongewenste apps deel uitmaakt van deze nieuwe map en haal de apps die je wilt behouden eruit.

Als je nu terugkeert naar het homescreen, lijkt het erop dat de nieuwe map, waarin de map met ongewenste apps zicht bevindt, leeg is. Het is een interessante iOS 7.1 glitch, maar helaas keren de apps weer terug zodra je je iPhone of iPad opnieuw opstart. In de war over de stappen die je moet ondernemen? Check dan onderstaand filmpje met Engelstalige instructies.

glitch in iOS 7.1 Let's you Hide Apple's iOS Stock Apps

Het laatste nieuws over iOS 7.1

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu