Video: fout in iOS 7.1 laat je (tijdelijk) ongewenste Apple-apps verwijderen

Dankzij een onlangs ontdekte iOS 7.1 glitch is het mogelijk om ongewenste apps zoals Aandelen en Kiosk tijdelijk te verwijderen. Om de truc te laten werken, moet je beschikken over iOS 7.1 en een goed gevuld homescreen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Allereerst moet je de ongewenste apps bundelen in een aparte map en ervoor zorgen dat het homescreen waar deze staat, is gevuld met apps. Hetzelfde geldt voor het dock onderin beeld. Houd vervolgens even je vinger op de desbetreffende map zodat deze gaat bewegen. Maak een nieuwe map aan door de bewegende map over een andere app te houden en los te laten. Zorg dat de map met de ongewenste apps deel uitmaakt van deze nieuwe map en haal de apps die je wilt behouden eruit.

Als je nu terugkeert naar het homescreen, lijkt het erop dat de nieuwe map, waarin de map met ongewenste apps zicht bevindt, leeg is. Het is een interessante iOS 7.1 glitch, maar helaas keren de apps weer terug zodra je je iPhone of iPad opnieuw opstart. In de war over de stappen die je moet ondernemen? Check dan onderstaand filmpje met Engelstalige instructies.

→ Lees meer over iOS 7.1 en onze ervaringen met het besturingssysteem.

Het laatste nieuws over iOS 7.1

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.