De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iOS 13 videopreview: de 8 belangrijkste nieuwe functies getest

Florence Peeters
7 juni 2019, 16:54
2 min leestijd

Eindelijk heeft Apple iOS 13 onthuld en wij hebben de update de afgelopen dagen al uitgebreid getest. Van Animoji en Memoji stickers tot aan de langverwachte donkere modus: dit zijn de belangrijkste nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

iOS 13 videopreview

Eerder kon je al onze uitgebreide geschreven iOS 13 preview lezen, maar in deze videopreview laten we je de belangrijkste functies zien. Want na een aantal dagen testen zijn er verschillende verbeteringen die er wat ons betreft al uit springen in de software-update voor je iPhone en iPad.

Let op: we hebben iOS 13 niet geïnstalleerd op een iPhone die we dagelijks gebruiken. De eerste ontwikkelaarsbèta van een nieuwe iOS-versie is nog niet af, stabiel en bevat de nodige bugs. We raden dan ook af om deze te installeren op je persoonlijke iPhone.

Apple onthulde iOS 13 tijdens de WWDC 2019 keynote onthuld. Hier werden ook onder meer macOS Catalina, watchOS 6 en het nieuwe iPadOS aan het grote publiek getoond. Het duurt overigens nog even voordat iedereen met iOS 13 aan de slag kan: de update wordt dit najaar pas officieel beschikbaar.

Donkere modus, vernieuwde apps, slim opladen en meer

Met deze softwareversie verschijnt eindelijk de langverwachte donkere modus. Maar Apple heeft nog veel meer voor ons in petto. Zo is de vernieuwde en uitgebreide Zoek mijn-app dé plek om al je Apple-apparaten in terug te vinden, krijg je meer privacy dankzij Sign in with Apple en kun je straks Memoji Stickers gebruiken.

Een andere fijne verbetering uit iOS 13 is geoptimaliseerd opladen. Dit houdt in dat iOS rekening houdt met jouw laadgewoontes. Laad jij je telefoon standaard tijdens het slapen op, worden de laatste batterijpercentages pas vlak voordat je wakker wordt gevuld. Dit zorgt op termijn voor een langere levensduur van jouw iPhone-accu.

Meer over iOS 13

Wil je meer weten over iOS 13? Bekijk dan ook ons overzicht van kleine iOS 13-functies die de moeite waard zijn. Verder is het handig om alvast te checken of jouw iPhone straks wel iOS 13-ondersteuning biedt. Wie niet kan wachten op het nieuwe uiterlijk, kan ook alvast de iOS 13 wallpapers downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu