De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Concept: ontwerper steekt iOS 12 Muziek-app in kleurrijk nieuw jasje

Lars Paijmans
7 maart 2018, 11:01
2 min leestijd

iOS 12 komt eraan, en deze ontwerper laat zien wat deze update kan doen om de Muziek-app weer een nieuw gezicht te geven. Bekijk hier de indrukwekkende conceptvideo.

iOS 12 Muziek-app concept toont nieuw design

Langzaam maar zeker komt WWDC 2018 dichterbij, en dat is ook goed te merken aan de hoeveelheid iOS 12-concepten die ontwikkelaars presenteren. Zo zagen we vorige week al een indrukwekkend concept dat een mogelijke versie van de grote volgende iOS-update laat zien. Het concept van vandaag focust zich in het bijzonder op de Muziek-app. Deze werd een tijdje terug al vernieuwd door Apple, maar dat was voor ontwerper Litaya niet genoeg.

iOS 12 Muziek-app concept

In bovenstaande video is te zien hoe Cover Flow terug van weggeweest is. Door je iPhone een kwartslag te draaien, kun je door alle albums bladeren door van links naar rechts over het scherm te vegen. Deze functie zat standaard in de Muziek-app, maar werd er met het redesign in 2015 uitgehaald. Dit nieuwe design maakt de functie weer geschikt voor iOS 12 en 2018.

Het hele ontwerp is bovendien een stuk kleurrijker dan de vooral witte Muziek-app van iOS 11. In de avonduren schakelt de app vervolgens over op een nachtmodus, zoals veel andere concepten dat ook gedaan hebben.

iOS 12 Muziek-app concept

Gaat Apple iets soortgelijks doen?

Hoewel het concept er indrukwekkend uitziet, is de kans klein dat Apple de Muziek-app dit jaar een grote opknapbeurt geeft. Het bedrijf zou zich met iOS 12 vooral focussen op het verbeteren van de stabiliteit en betrouwbaarheid van de software. Dit is een drastisch besluit dat Apple nam na de grote hoeveelheid schoonheidsfoutjes en bugs in iOS 11. Apple onthult iOS 12 op de WWDC-beurs.

Blijf op de hoogte van alles over iOS 12 en schrijf je in voor de iPhoned-nieuwsbrief, of download onze app gratis in de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu