De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Conceptvideo: zo kan iOS 12 de iPhone op slimme manieren verbeteren

Lars Paijmans
9 april 2018, 11:07
2 min leestijd

De onthulling van iOS 12 komt langzaam maar zeker dichterbij, waardoor de concepten ook steeds realistischer worden. Deze nieuwe iOS 12-conceptvideo laat zien hoe Apple de iPhone en iPad kan verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12 conceptvideo

De ontwerpers van dit nieuwe concept werkten met een duidelijk motto in het achterhoofd: Smarter. Faster. Darker. Omdat Apple dit jaar zou focussen op stabiliteit in plaats van spectaculaire nieuwe functies, richt dit concept zich vooral op kleine verbeteringen.

Een nieuw vergrendelscherm

Het eerste wat we zien in het concept is een gloednieuw vergrendelscherm. Deze heeft voortaan dynamische wallpapers, die zich aanpassen aan het moment van de dag. Daarnaast introduceert het concept complicaties zoals we die van de Apple Watch kennen.

iOS 12 conceptvideo

Hierdoor kun je in een oogopslag zien wat de weersverwachting is, hoeveel ongelezen berichten je hebt en hoe je activiteitsdoelen ervoor staan. Tot slot stelt het concept gegroepeerde notificaties voor, zodat je toegangsscherm zich niet meer vult met losse meldingen van dezelfde app. Hierdoor blijft het scherm opgeruimd, ook als je een tijdje niet op je iPhone gekeken hebt.

Dark Mode, always on-display

Daarnaast zien we vooral dingen we ook in eerdere concepten terugzagen. Zoals een Dark Mode, waarmee je alle witte menu’s in een donker jasje steekt. Extra mooi op het oled-display van de iPhone X natuurlijk. Ook is het multitasking-systeem dat Apple vorig jaar introduceerde aangepast, zodat je voortaan al je openstaande apps het Bedieningspaneel in een keer ziet.

iOS 12 conceptvideo

Ook Shazam wordt toegevoegd aan Apple Music nu Apple dit bedrijf in handen heeft, en krijgt de iPhone X een always on-display dat nauwelijks stroom verbruikt, maar wel de tijd en een rood notificatiebolletje laat zien.

Tot slot minimaliseert het iOS 12-concept veel bestaande elementen. Zo neemt Siri niet meer heel je scherm, maar alleen de bovenkant in beslag. Ook is de volume-indicator een stuk subtieler en krijgt het toetsenbord een kleine emoji-balk om sneller de juiste te vinden. Apple zal iOS 12 tijdens WWDC onthullen in juni. Dan krijgen we te zien of het concept van vandaag dicht bij de realiteit zit.

Lees meer over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu