De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Concept toont wenselijke iOS 11-toevoegingen voor de iPad

Rutger Otto
22 mei 2017, 12:15
2 min leestijd

Een concept voor mogelijke functies in iOS 11 laat vooral zien hoe de iPad nog verbeterd kan worden met wensen van professionele gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 concept voor iPad

Het nieuwe iOS 11-concept voor iPad is afkomstig van Federico Vittici van MacStories. Volgens hem zijn er nog wel wat handige functies aan het besturingssysteem van Apple toe te voegen. In een video van twee minuten kun je de wensen van Vittici tot leven zien komen.

Eén van de meest welkome toevoegingen zou een sleepsysteem zijn, waarmee gebruikers content van de ene naar de andere app kunnen slepen. Of van het ene iPad-splitscreen naar het andere. Door langer op plaatjes, linkjes of documenten te drukken, zou dat slepen ingesteld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gemakkelijk slepen van een tekst naar een e-mail, als alternatief voor kopiëren plakken, of het toevoegen van plaatjes in notities.

ios 11 concept voor ipad

Wensenlijst

Een andere wens is om bepaalde onderdelen even op de ‘plank’ te zetten. Gebruikers kunnen dan content naar een balk boven de apps slepen en ze gebruiken als een soort klembordfunctie. Zo parkeer je gemakkelijk iets wat je even niet nodig hebt en wat je snel weer terugvindt. Op de Mac bestaat eenzelfde functie al bij het minimaliseren van een app.

Je kunt alle vernieuwingen in het iOS 11 concept voor iPad van Viticci bekijken. Onder meer een nieuwe Split View-modus met zoekfunctie komt voorbij en een alternatief voor de Finder-app van de Mac op de tablet. Houd er wel rekening mee dat het slechts een concept betreft en dat Apple de getoonde functies waarschijnlijk niet zelf aan iOS toevoegt.

WWDC 2017

Wat er wel in de volgende versie van Apples mobiele besturingssysteem komt, zullen we volgende maand weten. Op 5 juni houdt Apple een keynote op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC, waarin het onder meer iOS 11 uit de doeken doet. Daarnaast worden updates voor macOS, tvOS en watchOS verwacht. Als we de geruchten mogen geloven, presenteert Apple niet alleen software, maar ook nieuwe hardware. Eén van de verwachte WWDC aankondigingen, is een slimme speaker die met Siri te bedienen is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacStories
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu