De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: iOS 11-bug geeft kwaadwillenden toegang tot foto’s

Wouter Nijsen
19 oktober 2017, 9:16
1 min leestijd

Door een bug in iOS 11 is het voor kwaadwillenden mogelijk toegang te krijgen tot de foto’s op een iPhone, terwijl het apparaat vergrendeld is. Het is onduidelijk of Apple aan een oplossing werkt.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11-bug geeft toegang tot foto’s

In een video van YouTuber iDeviceHelp wordt uitgelegd hoe de bug precies werkt. Om toegang te krijgen tot de foto’s, zijn twee iPhones benodigd. Bovendien moeten kwaadwillenden het telefoonnummer of de Apple ID van de iPhone in kwestie hebben. Vervolgens wordt een FaceTime-audiogesprek opgezet, waarna er wordt geantwoord met een specifiek bericht. De aanvaller moet de iPhone dus ook fysiek in handen hebben.

Door drie emoji in te tikken en vervolgens via Siri een applicatie te openen, bijvoorbeeld de Instellingen-app, geeft de stemassistent aan dat dit niet mogelijk is omdat de iPhone nog vergrendeld is. Zodra de YouTuber opnieuw naar het telefoonnummer belt en weer een bericht invoert, heeft hij toegang tot alle foto’s die op het toestel staan. Die zijn zelfs via iMessage naar de andere iPhone te sturen.

Het is onduidelijk of Apple op de hoogte is van de bug en werkt aan een oplossing. Is dit het geval, dan kunnen we waarschijnlijk binnenkort een iOS-update verwachten. iDeviceHelp geeft in ieder geval aan het bedrijf uit Cupertino te hebben ingelicht over de fout. De release van Apples nieuwste besturingssystemen gaat helaas niet vlekkeloos, want gisteren werd ook een vervelende bug in macOS High Sierra ontdekt.

Lees meer over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu