De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

iOS 10 conceptvideo vernieuwt notificaties en startscherm

Lars Paijmans
11 mei 2016, 11:22
2 min leestijd

Hoe iOS 10 er uit komt te zien weten we nog niet, maar dat weerhoudt conceptmakers er niet van om met een eigen concept op de proppen te komen. Een nieuw iOS 10 concept zoomt in op de manier hoe het homescherm functioneler kan worden gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 conceptvideo in actie

Zoals je in de conceptvideo van iPhone-Tricks kunt zien, ligt de nadruk op de manier waarop je notificaties ontvangt en wat je kunt doen op het vergrendelscherm. Naast de klok staat bijvoorbeeld de weersvoorspelling, waar je meer info over kunt opvragen door er op te tikken. Zonder je iPhone te ontgrendelen en de weer-app te openen, zie je zo snel wat het weer de rest van de week gaat doen.

iOS-10-conceptvideo

De iOS 10 conceptvideo gebruikt ook felle kleuren om notificaties beter van elkaar te onderscheiden. Zo krijgt een Snapchat-bericht een gele achtergrond, terwijl die van Facebook donkerblauw zijn. Met de Light Mode schakel je met een druk op de knop tussen een lichte en donkere versie van iOS, wat vooral handig is in de avonduren.

Lees ook: Conceptvideo toont de mogelijkheden van iOS 10

Een ander interessant idee heeft te maken met nieuwe 3D Touch-achtige shortcuts. In plaats van dat je naar een specifieke pagina van een app springt, kun je door stevig op een icoon te drukken belangrijke functies van apps gebruiken, zonder de app daadwerkelijk te openen. Je meest recente iMessage-bericht lezen bijvoorbeeld.

Zoals altijd houdt Apple de kaken stijf op elkaar over iOS 10, ook op het gebied van gelekte functies is het opvallend stil. De enige concrete aanwijzing die we hebben is dat iOS 10 grote veranderingen voor Apple Music met zich meebrengt en de Foto’s-app op de schop gaat. Voor de rest zullen we moeten wachten op WWDC 2016, de plek waar Apple naar alle waarschijnlijkheid zowel iOS 10 als OS X 10.12 uit de doeken doet. De ontwikkelaarsconferentie vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 17 juni.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu