De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Conceptvideo toont de mogelijkheden van iOS 10

Lars Paijmans
21 april 2016, 15:22
2 min leestijd

Nu Apple de officiële datum van WWDC 2016 bekend heeft gemaakt, kan het aftellen naar de onthulling van iOS 10 beginnen. Tot Apple de nieuwe mogelijkheden van iOS presenteert, is dit concept in videovorm een prima zoethoudertje.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk het iOS 10 concept

Op 13 juni geeft Apple traditiegetrouw een presentatie waar ze onder meer nieuwe versies van OS X en iOS onthullen. Hoog tijd dus om flink te gaan speculeren over welke functies er mogelijk aan iOS 10 worden toegevoegd. Federico Viticci en Sam Johnson van MacStories hebben hier speciaal een conceptvideo voor in elkaar geknutseld, die een onofficiële versie van iOS 10 demonstreert. In dit filmpje komen de nodige vernieuwingen aan bod die Apple mogelijk toevoegt.

Een van deze conceptfuncties is een bedieningspaneel dat je naar eigen smaak in kunt richten. Een functie waar gebruikers al jaren om vragen. Hierdoor zou je bijvoorbeeld je verbinding met mobiel internet snel aan- en uit kunnen zetten, of vervang je de Niet storen-knop met een app die je wel regelmatig gebruikt. Door 3D Touch-ondersteuning aan het bedieningspaneel toe te voegen, worden er nog meer dingen mogelijk.

iOS-10-Dark-mode

De nieuwe Dark Mode die de video laat zien is ook interessant. Met een druk op de knop veranderen de witte achtergronden van Apples apps in zwart, wat vooral in de avonduren prettiger leest. Zeker met Night Shift en True Tone op de iPad zou een donker thema geen gekke volgende stap zijn.

Daarnaast pakt de conceptvideo iMessage aan, de Berichten-app van Apple die door de jaren heen relatief weinig nieuwe functies heeft gekregen. Zo stelt het concept rijkere previews van verstuurde media (zoals muziek) voor, en een handige knop om snel je favoriete emoji in een berichtje te plaatsen.

Lees ook: Onze 6 wensen voor OS X 10.12 ‘Fuji’

Dark Mode, vernieuwd bedieningspaneel en meer

Multitasking op de iPad krijgt ook een opknapbeurt, terwijl Siri naast je stem ook op ingetypte berichten kan reageren. Samenvattend zou je dus kunnen zeggen dat iOS 10 voortborduurt op functies die met voorgaande versies zijn ingevoerd, en gebruikers tegelijkertijd meer vrijheid geeft om de iPhone en iPad in te stellen zoals ze dat het liefste willen.

Hoewel het hier slechts om een iOS concept gaat, zouden we er niet gek van opkijken als Apple daadwerkelijk een aantal van deze functies doorvoert in iOS 10. Over twee maanden weten we het zeker.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacStories
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu