De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Interview: Tim Cook over iPhone 6, Apple Watch en meer

Rutger Otto
14 september 2014, 17:31
2 min leestijd

In een gesprek van interviewlegende Charlie Rose met Tim Cook spreekt de CEO van Apple over alles waar het bedrijf aan werkt.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook schoof aan bij de ronde tafel van Charlie Rose om het te hebben over waar Apple nu staat en waar het bedrijf heen wil. Het interview komt in twee delen online, het eerste is nu te zien in de Hulu-speler hierboven. Enkele korte fragmenten verschenen al op YouTube. Deel twee komt maandag online.

Interview Tim Cook

Apple kwartaalcijfers

Aanleiding van het gesprek is uiteraard de aankondiging van drie nieuwe producten, de iPhone 6, iPhone 6 Plus en Apple Watch, waar het gesprek dan ook direct mee begint. Cook spreekt over de nieuwe telefoons als de ‘grootste vooruitgang ooit in de iPhone geschiedenis’ en noemt de smartwatch wederom Apples ‘meest persoonlijke’ product tot nu toe. Het doet er niet toe dat Apple niet de eerste is met een smartphone of wearable, Cook wil de beste op de markt zijn.

Het gesprek gaat ook over Apple Pay, het nieuwe mobiele betaalplatform van Apple, HealthKit en Apple TV. Daarover zegt Cook: “Televisie is vreselijk achterhaald, alsof we in de jaren ’70 zijn blijven hangen. De interface is verschrikkelijk! We kijken daarom nog steeds met interesse naar de televisiemarkt.” Of hij daarmee wijst op een nieuwe versie van Apple TV is niet bekend, hoewel het al een hele tijd geleden is dat Apple met een update kwam voor het kastje.

Concurrentie en Steve Jobs

Volgens Cook is Samsung ‘de beste hardwarefabrikant op Android-gebied’, maar is Google Apples topconcurrent. Daarnaast haalt Tim Cook ook nog even Steve Jobs aan. “Hij is in mijn hart en diep in het DNA van Apple”, zegt hij. “Zijn geest zal voor altijd aan het bedrijf verbonden blijven. Zijn kantoor is precies gelaten zoals hij was, met zijn naam nog op de deur.” Cook voegt er overigens aan toe dat hij helemaal niet het doel heeft om zich als Steve Jobs te gedragen.

interview tim cook

In het interview worden gevoelige zaken niet uit de weg gegaan. Tim Cook spreekt openhartig over het Apple Maps fiasco in 2012: “Daarmee hebben we gefaald. Maar weet je wat het is; soms, als je snel rent, struikel je en val je. Het beste wat je dan kan doen, is opstaan en zeggen: ‘het spijt me’. Daarna werk je twee keer zo hard om het product goed te krijgen. Als je nooit een fout maakt, doe je waarschijnlijk niet genoeg.”

Meer spannende Apple-producten onderweg

Dit is het eerste deel van het interview. Maandag volgt deel twee. Charlie Rose zegt dat Tim Cook dan antwoord geeft op de vraag: “Wat komt er na het internet?” Wat dat zal zijn, is afwachten. Misschien heeft het te maken met iets nieuws van Apple, want Tim Cook zegt tijdens het interview: “We zijn bezig met producten waar nog niemand iets van weet, waar nog niet eens geruchten over rondgaan. Sommigen daarvan gaan mensen omver blazen.”

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu