Google Foto’s-reclame maakt grap van opslagcapaciteit iPhones

Erwin Vogelaar
8 augustus 2016, 20:37
2 min leestijd

Google heeft een nieuwe reclame online gezet waarin de opslagcapaciteit van de iPhone zorgt voor een hoop nare situaties. Pijnlijk voor iedereen met 16GB aan opslagruimte.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s-reclame

Google heeft een nieuwe reclame gelanceerd om Google Foto’s voor iOS te promoten. De video start met een groep meiden die een leuke selfie wil maken, maar dan staat plots de melding op het scherm dat de opslagruimte vol zit en er echt geen foto meer bij kan. Vervolgens schiet de reclame door allerlei goede fotomomenten die stuk voor stuk verpest worden door te weinig vrije ruimte op de iPhone. Het is een zeer herkenbare situatie, waar Google slim op in speelt.

Met Google Foto’s kun je namelijk je foto’s in de cloud opslaan, waarna je met een druk op de knop in de app ruimte vrij kunt maken zonder dat je de foto’s kwijt bent. Het unieke verkooppunt is die knop, want je foto’s opslaan in de cloud kan natuurlijk ook via iCloud.

google foto's-reclame

De reclame is natuurlijk voornamelijk gericht op iPhones met 16GB opslagruimte. Dat is al weinig ruimte, maar wordt daarnaast ook nog eens deels opgevuld door iOS. Terwijl de iPhones steeds sterker worden, steeds mooiere foto’s maken en steeds complexere games kunnen afspelen, is de circa 11GB die overblijft gewoonweg te weinig. Volgens de hardnekkige geruchten over de iPhone 7 lijkt het er op dat vanaf de volgende generatie iPhones niet langer 16GB maar 32GB de basis is. Voor meer recente geruchten die waar lijken te zijn, kun je hier een kijkje nemen.

Sinds de laatste update voor Google Foto’s is het mogelijk om foto’s bij te snijden en werkt de app beter met burstfoto’s. Ook verbruikt de app sinds de update minder data en stroom. Google Foto’s is hier gratis in de App Store te downloaden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu