De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

iPhone 6 (en iPhone 5S) zijn minder buigzaam dan de iPhone 6 Plus

Rutger Otto
25 september 2014, 13:57
1 min leestijd

De gebogen iPhone 6 Plus houdt de gemoederen flink bezig. Maar de vraag was wel: hoe zit het met de iPhone 6? Buigt die ook zo snel?

Lees verder na de advertentie.

Bendgate

Gisteren werd ‘Bendgate’ een begrip. Meerdere mensen meldden dat hun iPhone 6 Plus was gebogen nadat ze er een tijdje mee in hun broekzak hadden gezeten. YouTuber Lewis Hilsenteger besloot de proef op de som te nemen en probeerde zijn iPhone 6 Plus op camera te buigen. Met blote handen. Het resultaat was vrij schokkend: zonder heel veel kracht te hoeven zetten begon het toestel al te buigen.

Vandaag heeft Hilsenteger een nieuwe video online gezet, omdat er veel vragen kwamen over de reguliere iPhone 6. Halen we straks ook een gebogen iPhone 6 uit onze broekzak? In de video onderwerpt de YouTuber het toestel aan dezelfde test, maar de iPhone 6 komt een stuk beter uit de bus.

gebogen iphone 6

Licht gebogen iPhone 6

Toegegeven, bij veel kracht weet Lewis Hilsenteger een heel kleine curve te bewerkstelligen, maar zo opvallend als bij de iPhone 6 Plus wordt het nergens. Volgens Hilsenteger (en logica) komt dat omdat de iPhone 6 veel kleiner is. Door zijn compactheid is het toestel minder gemakkelijk te buigen dan een groter toestel van dezelfde dikte.

Aan het eind van de video test de YouTuber ook nog even de iPhone 5S, maar die krijgt hij niet gebroken. Verder worden in het filmpje ook concurrenten aan een buigtest onderworpen. Hoewel de HTC One M8 en Nokia Lumia 1020 wat gekraak ten gehore brengen, zijn de toestellen veel sterker dan de iPhones. De Moto X blijkt overigens het allersterkst. Daar is geen beweging of geluid uit te krijgen.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu