De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: deze 157 nieuwe emoji komen dit najaar naar iOS

Lars Paijmans
8 februari 2018, 9:03
1 min leestijd

Dit zijn ze: de definitieve emoji 11.0-lijst met 157 nieuwe gezichtjes, figuurtjes en voorwerpen die dit jaar nog naar je iPhone en iPad komen. Deze video vat ze samen.

Emoji 11.0 onthuld

Omdat er maar liefst 157 nieuwe emoji op ons staan te wachten, krijgt bijna iedere categorie er weer een aantal nieuwe bij. Dit jaar voeren superhelden de boventoon, samen met mensen met rood haar.

De definitieve lijst werd gedeeld door Emojipedia, die een video maakte om al het nieuws aan ons voor te stellen. Volgens de emoji-experts verschijnt de update die deze toevoegt in de tweede helft van 2018. Ook in de tijd van iOS 10 werd er in die periode een emoji-update uitgebracht.

emoji 11.0

Met de 157 nieuwe komt de totale teller na de emoji 11.0-update op 2.832 beschikbaar emoji te staan. Naast de compleet nieuwe toevoegingen, wordt het vanaf versie 11.0 ook mogelijk om sommige figuurtjes te spiegelen.

Apple strenger over Emoji in App Store

Terwijl we wachten op de update, lijkt Apple ondertussen strenger op te treden tegen apps die emoji gebruiken in menu’s en vensters. iOS-apps die lange tijd probleemloos in de App Store stonden, werden van de een op de andere dag geweerd omdat ze onrechtmatig gebruik zouden maken van emoji.

Waarom Apple deze beslissing maakt is onduidelijk, al was het bedrijf sinds de komst van Animoji nog nooit zo betrokken bij de populaire figuurtjes als nu. iPhone X-eigenaren die niet op dit najaar kunnen wachten, kunnen deze lente al aan de slag met een serie aan nieuwe Animoji in iOS 11.3. De publieke bèta is inmiddels beschikbaar. In het onderstaande artikel leggen we uit hoe je deze installeert.

Nu te downloaden: de iOS 11.3 bèta met Energiebeheer en meer

https://youtu.be/5qLDBQ583Y8
Bron: Emojipedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu