De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: Zo kan een dubbele camera in de iPhone 7 werken

Rutger Otto
23 februari 2016, 16:01
2 min leestijd

Op het Mobile World Congress zijn niet alleen nieuwe smartphones en wearables te zien, maar ook nieuwe technologieën. Bijvoorbeeld hoe een dubbele camera werkt en wat daarvan het voordeel is.

Lees verder na de advertentie.

Dual lens-technologie

CNET maakte een filmpje met de dual-lens cameratechnologie van Corephotonics, die ongeveer hetzelfde doet als het bedrijf LinX, wat Apple overnam. Al maanden gaan er geruchten dat Apple een dubbele camera in de nieuwe iPhone 7 (Plus) bouwt, dus is het handig om te zien hoe het in zijn werk gaat.

Het idee van een dubbele camera is dat er twee cameralenzen zijn die allebei een foto maken. De twee plaatjes die dat oplevert, worden daarna samengevoegd tot één gedetailleerde foto. De scherpte van foto’s kan daardoor enorme sprongen maken. Zo is het mogelijk om verder in te zoomen, zonder dat het wazig wordt. Inmiddels is 5 keer optische zoom mogelijk zonder kwaliteitsverlies bij Corephotonics.

Doe je dat met je iPhone, dan wordt het snel korrelig. CNET nam de proef op de som en vergeleek de zoomfuncties van het apparaat van Corephotonics met de camera van een iPhone 6 Plus. Het verschil in scherpte mag duidelijk zijn.

dubbele iphone 7-camera

Dubbele iPhone 7-camera

Als Apple de techniek in de nieuwe iPhone implementeert, zal het waarschijnlijk gebruikmaken van de kennis die LinX heeft. Dat bedrijf gebruikt eveneens verschillende lenzen om foto’s vervolgens met software aan elkaar te plakken voor betere kwaliteit. Voordelen daarvan zijn niet alleen scherpere details waardoor je verder kunt inzoomen, maar moet ook leiden tot minder ruis en betere plaatjes bij minder licht.

Meer iPhone 7 geruchten

De iPhone 7 wordt waarschijnlijk in september aangekondigd op een Apple-event. Onduidelijk is of de dubbele camera er komt en of hij dan op beide modellen of alleen op het Plus-model beschikbaar komt. Verdere geruchten over het toestel zijn dat de koptelefoonaansluiting verdwijnt, dat er een extra speaker in komt en dat de antennestrepen beter worden weggewerkt.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu