Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Video: Korte film van regisseur Michel Gondry helemaal met iPhone gefilmd

Rutger Otto
2 juli 2017, 13:21
2 min leestijd

De Franse regisseur Michel Gondry, met name bekend van de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind, heeft een nieuwe korte film gemaakt. Deze werd van A tot Z opgenomen op een iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Gefilmd met een iPhone

Het is een bekende uitspraak onder fotografen en videomakers: “De beste camera is degene die je bij je hebt.” Dat zal voor veel mensen dus de smartphone zijn. En steeds vaker zien we dat ook professionele fotografen en filmmakers aan de slag gaan met hun telefoon. Zo ook regisseur Michel Gondry.

Adverteren voor Apple

De Fransman werd door Apple benaderd om een film voor het bedrijf te maken. Dat moest volledig op een iPhone 7 gebeuren, zodat Apple niet alleen een toffe korte film had, maar ook kon adverteren met de mogelijkheden van hun telefoon.

Michel Gondry is een regisseur met een aantal grote films op zijn naam. De bekendste daarvan is waarschijnlijk Oscarwinnaar Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Daarnaast maakte hij films als The Green Hornet en Be Kind Rewind en muziekvideo’s voor veel artiesten, waaronder Paul McCartney, Daft Punk en Björk.

detour

Detour

In Detour wordt het verhaal verteld van een Frans gezin dat met elkaar naar een stadje aan het strand gaan. De driewieler van de dochter speelt een grote rol in de korte film, die een slim verhaal en interessante cameratechnieken biedt. Detour oogt kleurrijk, heeft dramatische muziek en er zijn zingende vissen.

Naast de film heeft Apple ook een aantal clips uitgebracht die zich achter de schermen afspelen. Veel hebben ze niet om het lijf, ze zijn niet langer dan een minuut. Wel is te zien dat Gondry enkele accessoires gebruikt om te filmen. Zo is er een stabilisator die zorgt dat de shots niet wiebelen en zijn er microfoons die via de Lightning-poort aangesloten worden.

Het is niet de eerste keer dat een film volledig met een iPhone is gemaakt. De film Tangerine werd met een iPhone 5S opgenomen. Het werd een hit op het bekende Sundance Film Festival in de Verenigde Staten.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu