Cue neemt een Amerikaanse nieuwszender mee om kerstinkopen te doen. Natuurlijk wordt er met Apple Pay betaald en dat gaat hartstikke simpel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!Let op: de video hierboven start automatisch.

Kerstinkopen met Apple Pay

Eddy Cue gaat met een lokale tv-ploeg in Californië gezellig inkopen doen voor kerst. Waarom? Om te laten zien hoe snel je klaar bent als je Apple Pay gebruikt. Daarvoor bezoekt hij verschillende winkels, waaronder de Apple Store.

simpel apple pay

Voor de boodschappen kwam er geen pinpas of creditcard aan te pas, alles werd betaald met Cue’s gouden iPhone 6 Plus. De winkelronde begon met een bezoek aan een broodjeszaak om even te lunchen, daarna ging de ploeg naar Bloomingdale om een zonnebril te kopen. Daar moest Cue naast Apple Pay ook nog een handtekening zetten. Blijkbaar is dat een extra stap om fraude tegen te gaan. Dit is alleen nodig als je een product koopt dat duurder dan een bepaald bedrag is. Uiteindelijk hoopt Cue dat dat niet meer nodig is, want ‘Touch ID is al veilig genoeg’.

Bij Disney was een handtekening niet nodig, omdat de prijs laag genoeg bleef. Uiteindelijk nam Cue presentator Rich DeMuro van het programma The Tech Report nog mee naar de Apple Store, waar de online mogelijkheden van Apple Pay werden besproken, zoals het betalen in de App Store met Touch ID.

Apple Pay doet het goed

Vergeleken met andere draadloos betaalplatformen, maakt Apple Pay een goede start in de Verenigde Staten. Duizenden mensen maken al gebruik van het systeem. Wij zullen onze kerstinkopen overigens gewoon nog met cash of bankpas moeten doen, wanneer Apple Pay officieel in Nederland en België gebruikt kan worden is nog steeds niet bekend.

Lees meer over Apple Pay

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.