Met CarPlay verandert je auto in een verlengstuk van je iPhone. Maar hoe werkt het precies en wat kun je ermee? Wij leggen het uit in een nieuwe video.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bekijk nu onze CarPlay video

CarPlay bestaat al jaren, maar Apple blijft zijn software voor de auto verder uitbreiden. Zo kreeg het onlangs pas eindelijk de mogelijkheid om navigatie-apps van derden te ondersteunen. Je zit hierdoor niet meer vast aan Apple Maps, maar kunt ook gewoon Google Maps of Waze gebruiken.

In deze video nemen we plaats in een Hyundai Konda Electric, die we een middag mochten lenen van Hyundai van der Heijden in Uden.

In de video kijken we eerst naar wat CarPlay is, wat je ermee kunt en welke functies Apple nog meer voor de auto bedacht heeft. We sluiten af met wat praktische info voor iedereen die zelf van plan is om een auto te kopen met CarPlay, of om CarPlay handmatig in te bouwen.

Abonneer op ons YouTube-kanaal!

Op ons YouTube-kanaal publiceren we wekelijks een nieuwe video. Van reviews van de nieuwste Apple-producten tot tips waarmee je alles uit je Apple-apparaten haalt.

Vergeet je dus niet te abonneren op ons kanaal en geef een duimpje omhoog als je meer van dit soort video’s van ons wil zien.

Meer weten over CarPlay?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.